Пиріг з сиром та полуницею

Опубліковано користувачем Irina

Пиріг з сиром та полуницею - справжнє втілення літньої ніжності на вашому столі. Цей десерт підкорює з першого шматочка: він поєднує кремову текстуру домашнього сиру з яскравим смаком соковитої полуниці та розсипчастою основою. Пиріг ідеально пасує до теплого чаювання, сімейного пікніка чи навіть святкового застілля - легкий, ароматний, витончений. Секрет цього десерту у простоті та балансі. Сирна начинка не надто солодка, тому підкреслює природну ягідну кислинку. Полуниця, свіжа чи заморожена, додає соковитості й легкого літнього аромату. А якщо подати пиріг охолодженим - він перетворюється на освіжаючий торт, ідеальний для спекотного дня. Готувати його зовсім не складно. Важливо лише обрати якісний сир, бажано домашній, жирний, зі щільною структурою. Щоб начинка була ніжною та однорідною, сир краще перетерти через сито або збити блендером. Полуницю для начинки краще нарізати не дуже дрібно, щоб вона не «розчинилась» під час випікання. Можна також додати до тіста ваніль, трохи лимонної цедри або навіть кілька листочків м’яти - це підсилить аромат та зробить пиріг ще цікавішим. Подавати пиріг найкраще охолодженим, прикрашеним свіжими ягодами та легким шаром цукрової пудри. Він чудово смакує як з чаєм, так і з кавою. Пиріг з сиром та полуницею - це десерт, який хочеться пекти знову й знову. Бо що може бути кращим, ніж поєднання простоти, натуральних інгредієнтів та трішки літнього сонця у кожному шматочку?

Для приготування Пирога з сиром та полуницею нам знадобиться:

Для тіста:

  • 3 яйця

  • 140 гр цукру

  • Дрібка солі

  • 1 ч.л. ванільного цукру

  • 100 мл олії без запаху

  • 150 мл молока

  • 200 гр борошна

  • 1 ч.л. розпушувача

Для начинки:

  • 400 гр полуниці

  • 300 гр сиру (у мене домашній)

  • 3-4 ст.л. цукрової пудри

  • Ванільний цукор

  • 2 ст.л. сметани

  • 1 яйце

Ось з таких інгредієнтів ми будемо готувати смачне, пухке тісто для Пирога з сиром та полуницею.

А ось з таких продуктів ми будемо готувати сирну начинку.

Полуницю миємо, обсушуємо, обрізаємо зелені листочки та розрізаємо навпіл, кілька полуниць розрізаємо на чотири частинки.

Тепер приготуємо тісто.
У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванільний цукор та дрібку солі.

За допомогою міксера збиваємо до отримання білого кольору та збільшення в об'ємі.
Додаємо олію (бажано без запаху) та молоко кімнатної температури.

Ще раз добре перемішуємо.
До отриманої маси додаємо просіяне борошно та розпушувач для тіста.

Перемішуємо.
Тісто має бути як густа сметана.

Тепер нам треба приготувати сирну масу. Зробити це досить легко.
До сиру додаємо цукрову пудру, яйце, ванільний цукор та сметану.

Перебиваємо занурювальним блендером до отримання однорідної гладкої маси.
Якщо блендера немає, сир можна перетерти через сито.

Я буду випікати свій пиріг в роз'ємній формі, об'ємом 24 см.
Дно форми вистилаємо пергаментним папером.
Дно та боки змащуємо вершковим маслом.

Виливаємо тісто у форму.

На тісто ложкою викладаємо сирну масу.

Між сиром хаотично викладаємо порізану полуницю (можна кілька полуниць занурити в тісто).  

Випікаємо Пиріг з сиром та полуницею при температурі 170 градусів приблизно 40-45 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має виходити сухою.

Ось такий красивий, дуже апетитний пиріг у мене вийшов.
Я його випікала 50 хвилин.

Коли Пиріг з сиром та полуницею повністю охолоне перекладаємо його на тарілку.

По бажанню пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Пиріг вийшов неймовірно смачний – м'якеньке, пухкеньке тісто в поєднанні з ніжним сиром та полуницею створюють справжню гармонію смаку, яку хочеться відчути знову й знову. 
Такий десерт просто тане в роті й дарує відчуття домашнього затишку.
Ось так цей пиріг виглядає у розрізі.
Це дуже смачно! Поки сезон полуниці дуже раджу приготувати цей десерт та насолодитися його смаком.

А це для гарного настрою! Коли природа квітне - хочеться творити. Ці розкішні білі квіти на світлині - рододендрон, або, як його ще називають, «рожеве дерево». У багатьох культурах він символізує ніжність, спокій та гармонію. Рододендрони бувають різних кольорів - від білого до глибоко фіолетового та квітнуть наприкінці весни або на початку літа, створюючи справжню феєрію в саду. Мені цей колір нагадує про легкі літні десерти. Наприклад, мій улюблений Пиріг з сиром та полуницею, такий же ніжний, світлий та наповнений ароматом. Як пелюстки цієї квітки, кожен його шматочок розкривається поступово, даруючи солодкий настрій. Природа надихає на кулінарні витвори не менше, ніж книги чи подорожі.
А у вас є десерт, який асоціюється з квітами, літом та домашнім теплом?

СМАЧНОГО!

Коментувати