Ось такий неймовірно смачний та красивий десерт пропоную приготувати на святковий Різдвяний стіл. Різдвяна сирна запіканка з мандаринами прекрасна альтернатива класичному сирнику. Запіканку можна приготувати за день до свят, адже роботи буде багато. Дуже важливо, щоб мандарини були без кісточок. У мене пішло 7 доволі великих мандаринів - одна в сир, шість для прикраси. Десерт виходить неймовірно смачним, ніжним, а мандарини з желе, взагалі “бомба”. Гадаю, що такий десерт не буде зайвим на святковому столі, а головне сподобається на смак!
Для приготування Різдвяної сирної запіканки з мандаринами нам знадобиться:
-
700 гр сиру
-
6 ст.л. цукру
-
4 яйця
-
100 гр вершкового масла
-
2 ст.л. крохмалю
-
1 ч.л. ванільного цукру
-
Дрібка солі
-
50 гр родзинок
-
7 шт мандарин
-
1 желе
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачну та гарну Різдвяну сирну запіканку з мандаринами.
Мандарини мають бути без кісточок.
Сир перебиваємо блендером або пропускаємо через м'ясорубку.
До яєць додаємо цукор, дрібку солі.
Кількість цукру можна збільшити, якщо любите більш солодку запіканку.
Збиваємо, щоб маса збільшилася в об'ємі та стала білого кольору.
Яйця збиті з цукром та розтоплене вершкове масло (не гаряче) додаємо до сиру.
Добре все перемішуємо.
Сирна маса має мати кремоподібну консистенцію.
До сирної маси додаємо крохмаль, ванільний цукор.
Ще раз ретельно перемішуємо.
До сирної маси додаємо заздалегідь замочені в окропі родзинки та одну мандаринку (кожну дольку розрізаємо на 2-3 частини).
Ще раз добре перемішуємо.
Роз'ємну форму для випічки (у мене діаметром 22 см) застеляємо пергаментним папером.
Викладаємо сирну масу та вирівнюємо.
Випікаємо Різдвяну сирну запіканку з мандаринами при температурі 160 градусів приблизно 40-45 хвилин.
Коли запіканка трохи охолоне, знімаємо роз'ємне кільце та даємо їй охолонути.
Тим часом підготуємо мандарини.
Їх треба почистити, розібрати на дольки та познімати білі жилки.
Для зручності я використала роз'ємне кільце.
На сирну запіканку по колу викладаємо дольки мандаринів.
Ось так красиво вийшло.
Желе розводимо, як написано на упакуванні.
Я використовувала желе з апельсиновим смаком і води брала менше, а саме 350 мл.
Заливаємо мандарини желе, коли воно повністю охолоне і почне схоплюватися, інакше воно протече.
Ставимо Різдвяну запіканку з мандаринами у холодильник до повного застигання желе.
Тонким ножем проводимо по краю форми, тільки після цього її розкриваємо.
Ось такий красивий рівненький краєчок вийшов.
Желе гарно застигло.
Наша Різдвяна запіканка з мандаринами готова.
Вона вийшла дуже красива.
А ось така запіканка у розрізі, вона ніжна та смачна, в ній багато родзинок і попадаються кусочки мандарин.
Ну як вам таке рішення?
Впевнена, що такий десерт неодмінно стане справжньою окрасою святкового столу.
А також впевнена, що сподобається, як дорослим, так і діткам!
СМАЧНОГО!