Ролліні - це чудова випічка, яку можна приготувати з різними начинками, наприклад, з бринзою та шпинатом, сиром та зеленню, з телятиною, з вишнею чи іншою улюбленою начинкою. Я пропоную приготувати Ролліні з куркою. Такі булочки виходять надзвичайно смачними, з хрустким тістом та соковитою начинкою. Якщо є бажання до фаршу можна додати свої улюблені спеції, а також свіжу зелень петрушки чи кропу. Готуються Ролліні з куркою дуже легко та швидко, особливо, якщо використовувати готове листкове бездріжджове тісто, котре можна купити у будь-якому супермаркеті. Впевнена, що така випічка прийдеться до смаку, тож приєднуйтесь та почнемо готувати.
Для приготування Ролліні з куркою нам знадобиться:
- 500 гр. листкового бездріжджового тіста
- 1 куряче філе (у мене 360 гр.)
- 1 цибуля
- Сіль, чорний перець, солодка паприка до смаку
- Олія для смаження
- Зелень кропу чи петрушки по бажанню
- Насіння соняшника чи кунжут для посипання
Щоб приготувати надзвичайно смачні Ролліні з куркою нам знадобляться ось такі інгредієнти.
З курячого філе робимо фарш.
Цибулю нарізаємо дрібним кубиком.
В сковорідку наливаємо 2-3 столові ложки олії, додаємо порізану цибулю та смажимо на середньому вогні приблизно 3 хвилини, щоб вона була прозорою.
До обсмаженої цибулі додаємо курячий фарш.
Інтенсивно помішуємо, щоб не було великих грудочок фаршу.
Додаємо сіль, чорний перець та солодку паприку до смаку, добре перемішуємо та смажимо ще 10-15 хвилин.
Якщо є бажання в кінці смаження додаємо зелень кропи чи петрушки.
Якщо ви хочете, щоб начинка була більш соковитою, в кінці можна додати 2-3 ст.л. сметани та добре перемішати.
Наша начинка готова.
Готову начинку перекладаємо у мисочку та лишаємо, щоб вона охолола.
Тим часом підготуємо тісто для Ролліні з курячим м'ясом.
М'яке листкове тісто розкачуємо в прямокутник (товщина тіста має бути 2-3 мм).
Розкачане тісто нарізаємо смужками, товщиною приблизно 5 см.
На середину кожної смужки викладаємо начинку.
Краєчки ретельно защіпляємо.
Формуємо ролліні, складаючи смужку з начинкою навпіл, шовчиком до середини.
Те саме робимо з іншими смужками тіста.
Готові Ролліні з куркою викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
Кожну булочку змащуємо жовтком та посипаємо кунжутом, чи як у мене соняшниковим насінням.
Випікаємо Ролліні з куркою в добре розігрітій до 200 градусів духовці упродовж 20-25 хвилин.
Вони повинні добре зарум'янитися.
Ось така краса у мене вийшла.
Ролліні з курячим м'ясом дуже смачні в гарячому вигляді.
Але не менш смачними вони є, коли охолонуть.
Неодмінно приготуйте такі смачні булочки та потіште свою родину, впевнена вони оцінять ваші старання.
Цього разу у мене Ролліні з куркою, але в недалеких планах приготування Ролліні з бринзою та шпинатом.
Кому сподобався рецепт, лишайте свої коментарі, побажання та фотозвіти.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Сергій, роліні просто чудові, такі апетитні!!! Дуже дякую за приємний коментар та гарну світлину!
Клас! Зготував, спробував, вийшло дуже смачно!
Можливо бажаєте зробити рецепт ролліні з грибами? У Вас так гарно виходить, хочеться зробити по Вашему💛
Єва, дуже дякую за гарний коментар! Неодмінно буду також готувати ролліні з грибами! З куркою також виходить дуууже смачно, тому обов"язково приготуйте, не пожалкуєте! Можливо у вас буде бажання поділитися результатом, присилайте фото своїх ролліні і я їх опублікую! Успіхів, Єва!
Чудовий рецепт, мій чоловік дуже любить роліні, особливо з куркою, якось приготую! Дякую за рецепт!
Вікуся, неодмінно приготуй, це так смачно!!! А у мене в планах ролліні з бринзою та шпинатом, колись у Сільпо купувала та куштувала, дуже сподобався смак!
Висилаю фото роліні, які ми сьогодні приготували, це дуже смачно! Дякую за простий та смачний рецепт!