Сьогодні неділя, тому хотілося чогось незвичайного і смачного, чоловік запропонував щось рибне, і у мене визріла ідея приготувати ось такі апетитні, дуже смачні рибні кульки в листковому тісті. Оскільки у мене в морозилці завжди є про запас упаковка, а то і дві листкового тіста - це не склало особливих труднощів. Ця страва надзвичайно гарно виглядає, якщо її прикрасити кунжутом. Дуже люблю коли в рибних стравах є зелень петрушки, на мій погляд, вона надає приголомшливий смак, тому, я звичайно ж її додала в рибний фарш. Страва вийшла дуже смачною!
Для приготування рибних кульок в листковому тісті нам знадобиться:
- 0.5 кг. листкового тіста
- 450 гр. рибного філе (у мене хек)
- 1 цибулина
- 1 яйце
- Сіль, чорний перець
- Зелень петрушки
- Ще одне яйце для змащування
- Кунжут
Якщо листкове тісто заморожене, залишаємо його розморожувати, а за цей час приготуємо рибний фарш.
Рибне філе і цибулину перемелюємо на м'ясорубці.
Додаємо яйце, сіль, перець і дрібно посічену зелень петрушки.
Гарненько вимішуємо.
У мене фарш вийшов трохи рідкуватий, тому я додала 1 ст.л. манної крупи.
З фаршу фррмуємо кульки. У мене вийшло 9 кульок, можна робити трохи меншого розміру, тоді кульок вийде більше.
Тісто розрізаємо на стрічки товщиною близько 1 см.
На рибні кульки наметуємо стрічки з тіста, в різних напрямках, по аналогії скручування ниток в клубок.
На кожну кульку у мене пішло по три стрічки.
Деко вистилаємо пергаментним папером, на який викладаємо готові кульки.
Змащуємо кульки збитим яйцем і присипаємо кунжутним насінням.
Відправляємо наші кульки-клубочки в розігріту духовку, і випікаємо при температурі 200 градусів, приблизно 30-35 хвилин. Щоб кульки добре підрум"янились, я їх потримала ще 5 хвилин під грилем.
Ось така красива і неймовірно смачна закуска у нас вийшла!
Чоловік відкрив пляшку смачного білого сухого вина і вечір вдався!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Эля, спасибо что нашли минутку на комментарий! Конечно можно приготовить шарики и с мясным фаршем, будет тоже очень вкусно!
настолько интересный рецепт, обязательно попробую приготовить)))
Анна, обязательно приготовьте, надеюсь разочарованы не будете!
дуже смачна страва вийшла... тільки я брала не хек, а филе пангасіуса...
моя родина в захваті, таку страву сміло можна готувати на святковий стіл)))
обов"язково ще спробую приготувати тушену рибку в томаті по вашому рецепту)))
велике спасибі за чудовий сайт!
Зозуля, спасибі за такий гарний коментар...заходьте частіше, завжди рада...добре що рецепт сподобався!
очень интересный и необычный рецепт, выглядит просто потрясающе, представляю как это вкусно, особенно под белое вино...
наверное такие шарики и с мясным фаршем можно приготовить, к примеру, с куриным, как думаете?