Ну який же Новорічний святковий стіл без салатів. І кожен раз хочеться чогось новенького, смачненького і щоб виглядав салат по святковому. Цього разу я буду готувати дуже смачний салат "Снігова королева", в якому відмінно збалансований смак. Такий салат можна приготувати 30 числа, що дуже зручно, адже 31 грудня і так роботи багато. У мене на сайті є багато смачних салатів, наприклад, Салат «Малахітова шкатулка» або Салат «Кучугури». Готувати цей салат просто, а виходить він дуже красивим та смачним. Мені дуже подобаються пошарові салати, які можна подавати на великій святковій тарілці. До речі цей салат буде мати гарний вигляд у окремих порційних вазочках. Отже, давайте приступимо!
Для приготування салату «Снігова королева» нам знадобиться:
- 200 гр. крабових паличок
- 200 гр. шинки
- 200 гр. плавленого сиру
- 4 варені яйця
- 1 яблуко (приблизно 150 гр.)
- 100 гр. арахісу
- Майонез (бажано домашній)
- Сіль, чорний перець
Заздалегідь обсмажуємо на сухій сковороді арахіс.
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачного новорічного салату «Снігова королева». Для його приготування я використовувала домашній майонез, який відразу помістила в кондитерський мішок, щоб зручніше було наносити майонезну сіточку.
Крабові палички нарізаємо на невеликі кубики.
Шинку також нарізаємо невеликими кубиками.
Варені яйця розрізаємо навпіл і відокремлюємо жовтки.
Жовтки натираємо на дрібній тертці.
Білки також натираємо на дрібній тертці.
Потерті білки ділимо на дві частини. В одну частину білків додаємо ложку майонезу і перемішуємо.
Подсмажений арахіс чистимо від лушпиння і подрібнюємо в блендері.
Яблуко чистимо і натираємо на великій тертці. Коли всі інгредієнти підготовлені, починаємо збирати наш салат.
На тарілку викладаємо роз"ємне кільце і перший наш шар - це потерті на дрібній тертці плавлені сирки. Зверху сітка з майонезу.
Другий шар - потерті жовтки і зверху сітка з майонезу. Цей шар можна злегка посолити і поперчити.
Наступний шар - порізані крабові палички і сітка з майонезу.
Тепер потерті яблука.
Наступний шар - порізана шинка і сітка з майонезу.
Тепер шар подрібненого арахісу.
Зверху на арахіс викладаємо шар потертого білка з майонезом. Солимо, перчимо.
І останній шар - потертий білок. Накриваємо салат харчовою плівкою і відправляємо на кілька годин в холодильник.
Перед подачею знімаємо роз"ємне кільце і прикрашаємо салат невеликими гілочками петрушки і будь-якими червоними ягодами (у мене заморожена порічка).
Ось такий дуже гарний і неймовірно смачний салат вийшов.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Жанночка, ти права! Такий салат стане окрасою любого святкового столу) дуже смачний!
Прекрасно підійде на любий Новорічний стіл, та ще напевно смачнющий !!!