Салат з буряком та оселедцем (Новорічний рецепт)

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, продовжую ділитися рецептами святкових страв до Різдвяного чи Новорічного столу. На цей раз у мене дивовижно смачний та неймовірно привабливий Салат з буряком та оселедцем. Це пошаровий салат, який я дуже люблю. Може хтось з вас подумає, що це салат типу Оселедця під шубою, то хочу зразу запевнити, що це зовсім інший салат. До речі, у мене на блозі є салат “Оселедець під шубою”, тому якщо хтось планує його готувати, може скористатися цим перевіреним рецептом. Я ж пропоную приготувати трохи інший салат, який виходить не менш смачним та дуже полюбився моїй родині. Для його приготування будуть потрібні самі звичайні продукти, але ви будете вражені отриманим результатом.

Для приготування Салату з буряком та оселедцем нам знадобиться:

  • 450 гр буряка (3 штуки)

  • 300 гр філе оселедця

  • 4 варених яйця

  • 300 гр сметани (у мене 21%)

  • 200 гр твердого сиру

  • 15 гр часнику

  • Зелена цибуля

  • Свіжа зелень кропу

  • Сіль, чорний мелений перець до смаку

Ось з таких продуктів ми приготуємо дуже смачний салат з буряком та оселедцем.

Буряк, твердий сир та яйця натираємо на великій терці.
Оселедець нарізаємо дрібним кубиком.
Дрібно нарізаємо зелену цибулю та зелень кропу.
Всі підготовлені продукти ділимо на дві частини, буряк ділимо на три частини.

Тепер приготуємо для нашого салату смачну сметанкову заправку.
До сметани додаємо часник, вичавлений через прес, а також сіль та чорний мелений перець до смаку.

Ретельно все перемішуємо.
Заправка готова.

Мені попався дуже соковитий буряк, тому трішечки підтікав на тарілку.
Щоб салат вийшов з гарним рівним краєм, я використовувала роз'ємне кільце діаметром 18 см.
Першим шаром викладаємо буряк, зверху кілька ложок заправки, яку розподіляємо по всій площі.

Другим шаром викладаємо порізаний оселедець.

На оселедець викладаємо порізану зелену цибулю та кріп, також рівномірно розподіляючи.

На зелень викладаємо потерті яйця + заправку.

Наступний шар у нас буде натертий твердий сир.

На сир знову викладаємо порізану зелену цибулю та кріп. 
Сюди ж кілька ложок заправки.

Тепер викладаємо другу частину потертого буряка + заправку.

Наступний шар - порізаний оселедець.

Тепер викладаємо другу частину потертих яєць + заправку.

Наступний шар - знову потертий твердий сир.

І на останок - шар буряка + заправка.

Прикрашаємо Салат з буряком та оселедцем, як вам підказує фантазія.
Я зверху посипала салат сиром, по краєчках прикрасила порізаною зеленою цибулею та замороженими ягідками порічки.
Посередині прикрасила кропом.
На мій погляд, вийшло дуже гарно та по святковому.

Накриваємо Салат з буряком та оселедцем харчовою плівкою та ставимо у холодильник на кілька годин, щоб гарно поєдналися всі смаки.

Обережно знімаємо з салату роз'ємне кільце і можна подавати до столу.

Ось такий дуже апетитний, смачний, красивий та святковий вийшов у мене салат, який буде справжньою окрасою святкового столу.

А ось так Салат з буряком та оселедцем виглядає зверху.
Він гарно нарізається та не розпадається, а заправка з часниковою ноткою придає його неймовірного смаку.
Дуже сподіваюсь, що вам сподобався цей салат!

СМАЧНОГО!

Коментувати