Друзі, сьогодні я з дуже цікавим, неймовірно смачним та корисним салатом, до складу якого входить капуста Романеско, яка є однією з культурних сортів капусти. Вона відноситься до тієї ж сортової групи, що і кольорова капуста, однак у неї ніжніший смак. У цієї капусти досить незвичайний, дуже привабливий вигляд, головка капусти має форму фрактальної спіралі, крім цього кожен окремий бутон утворює свою спіраль. У неї безліч корисних властивостей, тому вона обов'язково повинна бути присутня в раціоні людей. Салат, який я пропоную приготувати, вирізняється вишуканим смаком за рахунок смачної заправки, а також наявності слабосоленої форелі, яка відмінно доповнює смак.
Для приготування Салату з капустою Романеско та слабосоленою фореллю нам знадобиться:
- 1 невеликий качан капусти Романеско
- Салатний мікс (кілька жмень)
- 5 скибочок слабосоленої форелі
- 4-5 помідорів чері
- Кунжут
- Сіль
Для заправки:
- 1 ст. соєвого соусу
- 1 ст. кунжутної олії
- 1 ст. меду
- 2 ст. соку грейпфруту
Ось такі продукти нам потрібні для приготування неймовірно смачного та корисного Салату з капустою Романеско та слабосоленою фореллю.
Капусту Романеско розбираємо на суцвіття.
Тим часом ставимо на газ каструлю з водою, щоб вона закипіла, солимо.
Розібрані суцвіття капусти поміщаємо у киплячу воду.
Варимо протягом 5 хвилин.
Зварену капусту відразу ж кладемо у миску з холодною водою.
Помідори чері розрізаємо навпіл.
Тепер приготуємо заправку.
У мисочку кладемо соєвий соус, кунжутну олію, мед та кілька ложок соку грейпфрута.
Добре все перемішуємо.
У миску викладаємо мікс салатів, капусту Романеско та додаємо заправку.
Добре перемішуємо, щоб на всі продукти потрапила заправка.
Викладаємо салат на тарілку.
З боків викладаємо порізані помідори чері.
Зі скибочок слабосоленої форелі формуємо трояндочки.
Викладаємо їх у салат (хаотично).
Посипаємо Салат з капустою Романеско та слабосоленою фореллю кунжутом.
Ось такий дуже гарний, смачний та корисний Салат з капустою Романеско та слабосоленою фореллю виходить.
Обов'язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте.
P.S. Цей салат краще споживати одразу.
СМАЧНОГО!