Сметанково-часниковий соус, котрий я спеціально готувала до картоплі по-селянськи, прекрасно доповнив смак основної страви. Я дуже люблю сметанкові соуси, головним інгредієнтом яких, звичайно ж, є сметана. Для приготування соусу потрібні самі звичайні продукти, які завжди знайдуться в холодильнику і, що важливо, мінімум зусиль. Такий соус готується за лічені хвилини, однак може прикрасити своїми смаковими якостями багато страв, особливо м'ясні. Ну а до картоплі по-селянськи він підійшов просто ідеально. У цей соус можна додати зелень, улюблені спеції, наприклад, базилік, майоран або кріп. Класичний рецепт я доповнила, додавши трохи тертого твердого сиру, тому соус вийшов більш густим і дуже смачним.
Для приготування сметанково-часникового соусу до картоплі нам знадобиться:
- 200 гр. сметани (у меня15%)
- 100 гр. твердого сиру
- 2 зубки часнику
- Сіль за смаком
- Зелень кропу
У мисочку виливаємо сметану і через прес видавлюємо часник.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці і додаємо до сметани. Перемішуємо.
Додаємо ло смаку сіль, дрібно нарізаний кріп (у мене заморожений) і добре вимішуємо. Перед вживанням, даємо соусу настоятися 10-15 хвилин.
Ось так все легко і просто!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Natalli, на здоровье, я очень очень рада, что блюдо пришлось по вкусу!!!
vchera gotovila etot soys k kartochke po-derevenski, otlichnoe sochetanie, vsem ponravilos))) spasibo!