Друзі, пропоную приготувати неймовірно смачну страву - Сьомга в сметанно-часниковому соусі з картоплею. Для цієї страви підійдуть стейки будь-якої червоної риби – сьомга, горбуша, лосось чи форель. Я для своєї страви обрала сьомгу. Страва дуже проста у приготуванні, при цьому виходить із яскравим неповторним смаком. Обов'язково в цій страві має бути картопля, замаринована в сметанно-частковому соусі, в якому до цього маринувалися стейки. Ця кількість інгредієнтів розрахована на 2 порції.
Для приготування Сьомги, в сметанно-часниковому соусі з картоплею нам знадобиться:
- 2 стейки сьомги
- 5-6 картоплин середнього розміру
- 2 зубки часнику
- 3 ст.л. сметани
- Сіль, чорний мелений перець
- Приправа для картоплі
- Приправа для риби
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування дуже смачної Сьомги, в сметанно-частковому соусі з картоплею.
Стейки сьомги посипаємо сіллю та чорним меленим перцем.
Також посипаємо приправою для риби.
Викладаємо стейки в миску, додаємо 2 ст. ложки сметани та вичавлений через прес часник.
Добре все перемішуємо, так, щоб сметана з часником повністю покрила стейки з обох боків.
Залишаємо маринуватися..
А поки що підготуємо картоплю.
Картоплю миємо, чистимо та нарізаємо соломкою.
Стейки сьомги викладаємо у форму для запікання.
У миску, де маринувалися стейки, викладаємо порізану картоплю.
Додаємо сіль, приправу для картоплі та 1 ст.л. сметани.
Добре все перемішуємо.
Розкладаємо картоплю у формі для запікання - по краях та між стейками.
Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, спочатку 30 хвилин під фольгою, потім знімаємо фольгу та запікаємо ще 10 хвилин.
Ось така дуже апетитна Сьомга в сметанно-часниковому соусі з картоплею у мене вийшла.
Розкладаємо Сьомгу в сметанно-часниковому соусі з картоплею по тарілках, прикрашаємо зеленню та пригощаємося.
Стейки вийшли дуже соковиті, картопля пряна та м'яка.
Це варто спробувати!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Сергій, неодмінно приготуйте, це дуже смачно!
Рибка, ще й з такою картопелькою, ще й в соусі, ще й запечена в духовочці....мммм....тільки червоного сухого не вистачає. Божественно!!!
Вікуська, дякую за коментар, він надихає на нові кулінарні подвиги)
Какое красивое блюдо, спасибо за эстетическое удовольствие.
Алина, дуже дякую за гарний коментар, мені приємно!
чудовий рецепт, треба обов'язково спробувати
Денисе, дуже дякую за коментар) рецепт дійсно дуже класний, страва надзвичайно легка в приготуванні, а виходить дуже-дуже смачною, картопелька м"якенька та ароматна, а про рибку я взагалі мовчу) одним словом - смакота! обов"язково приготуй, не пожалкуєш!!!
Неймовірно апетитно!!! Неодмінно приготую!!!