Сирний торт з полуницею

Опубліковано користувачем Irina

Смачний, корисний, освіжаючий Сирний торт з полуницею - це саме те, що треба в спекотний літній день. Щоб приготувати такий тортик не треба нічого випікати, він готується максимально легко, просто та швидко. Результат просто вражає! Для приготування такого десерту можна взяти сир будь-якої жирності (у мене 5%). Прикрасити торт можна на свій смак, наприклад, зверху викласти скибочки полуниці та залити желе. Оскільки у мене дуже люблять все шоколадне, я вирішила прикрасити свій торт шоколадною сіткою та шоколадними цукерками. Як варіант - можна нічим не прикрашати, буде також смачно. Мені попалася дуже солодка полуниця, плюс шоколадна прикраса, тому я використала лише 100 грамів цукру. Якщо ягоди більш кислі, цукру можна взяти трішечки більше. Сирний торт з полуницею неодмінно сподобається всім домашнім!

Для приготування Сирного торта з полуницею нам знадобиться:

  • 500 гр полуниці

  • 350 гр сиру (у мене 5%)

  • 180 гр сметани

  • 100 гр цукру

  • 15 гр желатина (швидкорозчинного)

  • 90 мл води

  • Пакетик ванільного цукру

  • 100 гр шоколаду (у мене чорний) для прикраси

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування смачного по справжньому літнього Сирного торта з полуницею.
Сир для цього торта можна брати будь-якої жирності (у мене 5%).

Я вирішила прикрасити свій тортик шоколадом (невеличкими шоколадними цукерками), котрі приготувала власноруч.
Для цього я використала чорний шоколад та силіконову формочку з квіточками.

Частину шоколаду розтоплюємо найзручнішим для вас способом (я скористалася мікрохвильовкою).
Розтоплений шоколад заливаємо у формочки та ставимо у холодильник до повного застигання.

Желатин заливаємо водою та лишаємо, щоб він набряк (приблизно це займе 15 хвилин).

Помиту та просушену полуницю нарізаємо невеликими шматочками.

Сир викладаємо у глибоку миску, додаємо цукор, ванільний цукор.
Я додала цукру 100 грамів, оскільки у мене досить солодка полуниця.
Якщо ягоди більш кислі, цукру можна додати більше.
За допомогою занурювального блендера перебиваємо сир до однорідної консистенції.

Додаємо сметану.

Ще раз ретельно збиваємо.
Консистенція має бути кремоподібною.

Набухлий желатин розтоплюємо на водяній бані чи в мікрохвильовці.
Розтоплений желатин додаємо до сиру.

І ще раз ретельно збиваємо.
Маса має бути гладкою та однорідною.

До сиру додаємо порізану полуницю.

Дуже акуратно перемішуємо.

Перекладаємо масу у форму.
Я скористалася силіконовою формою.
Якщо ви будете використовувати не силіконову форму, неодмінно вистеліть її харчовою плівкою, щоб було зручно дістати готовий десерт.
Ставимо у холодильник на кілька годин, щоб Сирний торт з полуницею гарно застиг.

Готовий торт викладаємо на тарілку, акуратно знімаємо силіконову форму.
Прикрашаємо Сирний торт з полуницею на свій смак.

З решти розтопленого шоколаду я зробила сіточку поверх торта.
По краях та посередині виклала шоколадні цукерки та полуницю.
Ось такий дуже нарядний, неймовірно смачний торт у мене вийшов.

А ось так Сирний торт з полуницею виглядає у розрізі.
Це дуже смачний освіжаючий десерт, особливо коли на вулиці спека.
Неодмінно приготуйте такий торт поки сезон полуниці, не пожалкуєте!

СМАЧНОГО!

Коментувати