Сьогодні у мене неймовірно смачне, осіння страва - Тефтелі з овочами. Чому осіння? Тому що саме осінь дарує нам колорит фарб, причому не тільки в природі, а й у фруктах та овочах - червоні помідори, зелені цукіні, жовті, зелені, червоні перці. Тефтелі з овочами виходять не тільки смачними, але і красивими. Ще дуже важливий момент, для приготування цієї страви можна брати свої улюблені овочі, причому в різних кількостях. Можна додати зелену стручкову квасолю, баклажани, кабачки та навіть, картоплю, в будь-якому випадку вийде дуже смачно. Також можна експериментувати з зеленню та спеціями, використовуючи їх за своїм смаком. Тефтелі також можна приготувати з різного м'яса, наприклад свинини, свинини та телятини, свинини та курятини, або просто курячі.
Для приготування тефтелів з овочами нам знадобиться:
Для тефтелей:
- 800 гр. свинини
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 120 гр. рису (не вареного)
- Сіль, чорний перець до смаку
Для овочевої підливи:
- 2 болгарських перці
- 5 помідорів
- 2 молодих кабачки (у мене цукіні)
- 1 велика цибулина
- 2 морквини
- 3 зубки часнику
- 100 мл. води
- Зелень кропу та петрушки
- Сіль, чорний мелений перець
- Олія для смаження
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачної, ароматної, ситної страви - Тефтелі з овочами.
В першу чергу відварюємо практично до готовності рис.
Свинину і цибулю нарізаємо шматочками, з них ми будемо готувати фарш на тефтелі.
М'ясо та цибулю перемелюємо.
Ось такий домашній фарш у мене вийшов.
Кабачки (бажано молоді) нарізаємо кубиком.
Я взяла для цієї страви молоді цукіні, тому їх не чистила.
З помідорів необхідно зняти шкірку.
Для цього на кожному помідорі робимо надрізи та заливаємо гарячою водою.
Цибулину чистимо та нарізаємо кубиком.
Моркву чистимо та нарізаємо брусочками.
Болгарський перець нарізаємо невеликими шматочками.
З помідорів знімаємо шкірку та нарізаємо кубиком.
Всі інгредієнти для овочевий підливи підготовлені, можна братися до приготування.
До цього часу зварився рис.
Даємо йому трохи охолонути.
До фаршу додаємо зварений рис, яйце, сіль та чорний мелений перець.
Ретельно все перемішуємо.
Фарш на тефтелі готовий.
У глибоку сковорідку або каструлю наливаємо кілька ложок олії, додаємо порізану цибулю та смажимо до прозорості.
До цибулі додаємо моркву та на великому вогні смажимо кілька хвилин, постійно помішуючи.
Додаємо болгарський перець та помідори й тушкуємо ще кілька хвилин.
Останніми додаємо кабачки.
На цьому етапі солимо та перчимо нашу овочеву підливу.
Додаємо воду.
Гарненько все перемішуємо.
Накриваємо кришкою та тушкуємо приблизно 5 хвилин.
Можна періодично перемішувати.
Тим часом дрібно нарізаємо зелень кропу, петрушки та часник.
З фаршу формуємо кульки.
Це зручно робити, якщо змочити руки водою.
Овочі не повинні розваритися в кашу, вони мають тримати форму.
Зверху на овочі викладаємо м'ясні кульки.
Накриваємо кришкою та на середньому вогні готуємо 20 хвилин.
За кілька хвилин до кінця приготування додаємо дрібно порізаний часник.
Вийшла ось така дуже апетитна страва.
Додаємо порізану зелень (у мене кріп та петрушка), можна використовувати кінзу.
Накриваємо кришкою та даємо настоятися 10 хвилин.
Ось така неймовірно ароматна, смачна та до того ж, ситна страва у мене вийшла.
Моїй родині тефтелі з овочами дуже сподобалися.
І ви обов'язково приготуйте цю страву, не пошкодуєте!
А це для гарного настрою! Яскраво жовті лілії, які ж вони гарні, ніжні, яскраві, сонячні! Такої неймовірної краси лілії вирощує у себе в саду Вікторія, яка завжди ділиться з нами світлинами, за що їй величезне спасибі.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Liza, на здоров"я!!!! Дуже приємно, що страва сподобалася!!
Тефтелі клас, а яка гарна сервіровка,аж слюні течуть !!!!!
Жанночка, дякую! Це така смачна страва, що хочеться готувати ще і ще!
вечеря вийшла СУПЕР!!!!! дякую!!!!