Для тих, хто любить щось смачненьке та легке, пропоную приєднатися до приготування дуже смачного Вершково-полуничного десерту. Такий десерт неодмінно сподобається діткам, адже виходить легким, як хмаринка, смачним, корисним та зовсім не нудким. Гадаю, що поки сезон полуниці треба спробувати такий десерт, головними інгредієнтами якого є полуниця та вершки жирністю 33%. Готується такий десерт досить швидко та легко, головний секрет - це правильно збити вершки до стійких піків, а точніше, не перебити їх, бо інакше отримаємо масло. Подавати десерт та прикрасити можна за своїм бажанням та фантазії. Я скористалася кондитерським мішечком та насадкою для крему, тому десерт вийшов ще привабливішим. Я прикрасила страву половинками полуниці, листочками м'яти та потертим шоколадом. Вийшло мега смачно!
Для приготування Вершково-полуничного десерту нам знадобиться:
-
200 гр полуниць
-
80 гр цукру
-
25 гр крохмалю (краще кукурудзяного)
-
1 жовток
-
200 мл вершків 33%
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачного Вершково-полуничного десерту.
Я готувала дві порції.
Полуницю викладаємо у сотейник чи каструлю з товстим дном полуницю та за допомогою занурювального блендера перебиваємо у пюре.
До перебитої полуниці додаємо жовток, цукор та крохмаль.
Якщо немає кукурудзяного крохмалю можна використати картопляний.
Ретельно все перемішуємо (мені це зручно робити вінчиком).
Ставимо на вогонь та постійно помішуючи варимо до загустіння.
Для зручності та швидшого охолодження перекладаємо полуничну масу у мисочку.
Накриваємо масу харчовою плівкою у контакт та ставимо у холодильник до повного охолодження.
Тим часом будемо займатися вершками.
Вершки мають бути добре охолодженні.
Виливаємо вершки у глибоку миску.
Збиваємо вершки до отримання стійких піків (головне не перебити).
Наша полунична маса добре охолола, вершки також готові.
Саме тепер можна приготувати смачний Вершково-полуничний десерт.
Полуничну масу збиваємо міксером, робимо це зовсім не довго, щоб тільки маса стала пухкою.
Полуничну масу додаємо до збитих вершків.
Збиваємо до отримання однорідної консистенції.
Ось і все! Вершково-полуничний десерт готовий.
Його можна подавати!
Я переклала масу у кондитерський мішок.
Та заповнила нею креманки (використовувала насадку “Відкрита зірка”).
Вийшло ось так гарно. Маса вийшла стійкою, тому гарно тримала форму.
Прикрашаємо Вершково-полуничний десерт половинками полуниці, тертим шоколадом та листочками м'яти.
Ось така краса у мене вийшла.
А як це смачно, не передати словами, десерт просто тане в роті, він чимось нагадує крем, але зовсім не нудкий.
Неодмінно спробуйте приготувати такий Вершково-полуничний десерт, поки сезон цієї смачної ягоди.
Впевнена, що його смак оцінять, як дорослі, так і дітки!
А це для гарного настрою! Море білого цвіту...
Весна знову творить свої дива. Наче художник, що працює без пензля, вона щедро розсипає пелюстки, створюючи картини, які не потребують рамки. Цей кущ, увінчаний безліччю білих квітів із золотими тичинками, ніби говорить: "Дивись, краса поруч".
Серед цієї ніжної білизни - спокій, гармонія й надія. Тут не треба слів, тут лише мить - така проста й така досконала. Природа ділиться з нами своєю силою й нагадує: справжня краса у звичних речах, які ми часто не помічаємо.
Зупинись. Подивись. Вдихни. Весна триває - в кожній гілці, кожній пелюстці, кожному подиху вітру.
СМАЧНОГО!