Друзі, сьогодні хочу запропонувати приготувати трохи незвичайний пиріг без цукру та борошна. Це Вівсяно-банановий пиріг, який готується на основі вівсяних пластівців та бананів. А ще в рецепт входить какао-порошок, тож пиріг виходить шоколадним. У класичному рецепті немає горіхів, але повірте, вони дуже прикрашають смак. Горіхи можна брати будь-які, ті, які ви більше любите. Я використала волоські. А ще, оскільки червень час полуниці, я прикрасила свій Вівсяно-банановий пиріг свіжою полуницею. Вийшло просто бомба! Якщо ви любите більш солодку випічку, додайте в тісто трохи цукру.
Для приготування Вівсяно-бананового пирога нам знадобиться:
- 120 гр. вівсяних пластівців швидкого приготування
- 250 мл. гарячого молока
- 2 банани
- 2 яйця
- 3ст.л. какао-порошка
- Дрібка солі
- 1ч.л. розпушувача для тіста
- 70 гр. волоських горіхів
Для шоколадної глазурі:
- 100 гр. темного шоколаду
- 50 мл. молока
Для прикраси:
- Свіжа полуниця
Ось такі інгредієнти нам знадобляться для приготування дуже оригінального та смачного вівсяного пирога з бананами.
Насамперед трохи підсмажимо волоські горіхи.
Вівсяні пластівці заливаємо гарячим молоком та залишаємо на 10 хвилин.
Для приготування цього пирога нам знадобиться 2 стиглі банани.
За допомогою виделки розминаємо банани у кашку.
До бананів додаємо 2 яйця.
І ретельно перемішуємо.
До бананово-яєчної маси, що вийшла, додаємо просіяний какао-порошок.
Сюди ж додаємо щіпку солі та розпушувач.
Добре все перемішуємо.
На той час добре набухли вівсяні пластівці.
До шоколадної маси додаємо вівсяні пластівці.
Добре перемішуємо.
Наше тісто готове.
Форму для запікання (у мене скляна розміром 20х20 см) змащуємо вершковим маслом та посипаємо борошном.
Виливаємо у форму тісто, що вийшло.
Зверху посипаємо подрібненими волоськими горіхами.
Якщо ви хочете приготувати у вигляді торта, тоді чудово підійде кругла форма діаметром 20 см.
Випікаємо Вівсяно-банановий пиріг при температурі 180 градусів приблизно 35-40 хвилин.
Тепер приготуємо шоколадну глазур.
У мисочку з шоколадом наливаємо молоко та ставимо в мікрохвильову піч на кілька секунд, перемішуємо, якщо шоколад мало розтопився, ставимо ще на кілька секунд.
Шоколадну глазур перекладаємо до кондитерського мішка.
Робимо на Овсяно-банановому пирозі шоколадну сітку.
Полуницю розрізаємо навпіл та відразу ж викладаємо на пиріг (хаотично).
З шоколаду, що залишився, робимо малюнок на полуниці.
Ось такий дуже ошатний Вівсяно-банановий пиріг виходить.
Він зовсім не солодкий, дуже вологий та ароматний, а свіжа полуниця надає йому неповторної нотки.
Ось такий Вівсяно-банановий пиріг у розрізі.
Обов'язково спробуйте приготувати цей пиріг та напишіть свої враження, сподіваюся, що вам сподобається.
А це для гарного настрою! Ось такої незвичайної краси букет із польових квітів я зібрала в полі. Не знаю, як вам, але мені такий букет дуже подобається, у ньому зібрані всі фарби червня – від білого до фіолетового. Цей букет радував мене своєю нев'янучою красою кілька днів. Дуже хочу, щоб і ви, любі мої читачі, пораділи, дивлячись на цю красу!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Валентин, дякую!
много слышала об этом пироге, но вот попробовать не приходилось) выглядит очень аппетитно, нужно приготовить)
Ника, приготуйте цей пиріг, ви не пожалкуєте, він досить смачний та оригінальний) якщо виникнуть питання, обов'язково допоможу порадою) Успіхів!
Интересно.