Цього року вродило дуже багато вишні, тому випала нагода приготувати неймовірно смачне Вишневе варення, котре вирізняється ніжним тонким смаком. До того ж воно дуже ароматне. Зимою таке вареннячко нагадає про літні, теплі сонячні дні. Зварене за цим рецептом Вишневе варення виходить досить густим, тому може використовуватися не тільки як самостійна страва, його можна додавати як начинку до булочок чи пиріжків, пирогів та іншої випічки. Щоб не зіпсувати смак Вишневого варення, для його приготування треба брати тільки стиглі ягоди темного кольору. Готується таке варення просто і легко, єдине, що трохи забере часу - це виймання кісточок. Звісно, Вишневе варення можна зварити й з кісточками, однак пам'ятайте , що таку закрутку можна зберігати не більше одного року. Мені більше до вподоби варення без кісточок. Варити будемо Вишневе варення у 3 етапи.
Для приготування Вишневого варення нам знадобиться:
- 2 кг вишні
- 2 кг цукру
Для приготування чудового, неймовірно смачного варення нам знадобиться лише вишня та цукор.
Перш ніж почати варити Вишневе варення зібрану, як у моєму випадку, чи куплену вишню ретельно перебираємо від зіпсованих та гнилих ягід.
Якщо є хвостики, видаляємо їх.
Висипаємо вишню у друшляк, ретельно миємо в холодній проточній воді.
Помиту вишню лишаємо на деякий час, щоб позбутися зайвої води.
З кожної ягідки виймаємо кісточки, однак робимо це акуратно, сильно не натискаючи на ягідки, щоб вона втрачала форму.
В посудину (у мене чаша мультиварки) викладаємо частину вишні.
Якщо мультиварки нема, Вишневе варення можна готувати звичайним способом на газовій плиті в мисці чи відповідній каструлі.
Засипаємо вишню частиною цукру.
Знову вишню, частину цукру.
Висипаємо вишню, що залишилася.
І засипаємо решту цукру.
Тобто, вишню та цукор викладаємо у три шари, так скоріше вишня пустить сік.
Ставимо вишню з цукром у прохолодне місце приблизно на 5-6 годин, краще на ніч.
Коли сік виділився, посуд ставимо на повільний вогонь та чекаємо, поки закипить.
Я включила мультиварку у режимі “Варіння”.
Стежимо за тим, щоб піна яка з’являється вчасно видалялася.
Варимо Вишневе варення 10 хвилин, після чого даємо йому повністю охолонути.
Наступне варіння займає лише 5 хвилин після закипання.
Піну постійно знімаємо, як і в попередній раз.
Знову залишаємо, щоб варення повністю охолонуло.
Для подальшого приготування я перелила Вишневе варення у велику каструлю, оскільки хвилювалася, що сильно підіймається піна та могла вийти “з берегів”.
Доводимо варення до кипіння в третє, зменшуємо вогонь та варимо, поки не загусне.
Готове Вишневе варення розливаємо в заздалегідь простерилізовані банки, накриваємо кришками та закручуємо.
У мене з даної кількості продуктів вийшло 5 баночок Вишневого варення та ще трішечки, щоб покуштувати.
Мушу вам сказати, що варення вийшло надзвичайно смачним, в міру солодким та в міру густим.
Ягідки вишні лишилися цілими.
З таким Вишневим варенням зима буде смачною!
Друзі, поки ще сезон вишні, неодмінно приготуйте декілька баночок такого смачного варення, не пожалкуєте!
А це для гарного настрою! Навіть ось такі зовсім звичайнісінькі квіточки, що ростуть у полі, можуть підняти настрій у цей невеселий, тяжкий для України час. Тримаймося, дорогесенькі, віримо у наші ЗСУ і все буде УКРАЇНА!!!
СМАЧНОГО!