Яблучний пиріг з безе

Опубліковано користувачем Irina

Яблучний пиріг з безе — це мій улюблений пиріг, який я печу, можна сказати, з «заплющеними очима» вже не один рік. Використовуючи найзвичніші інгредієнти, можна отримати надзвичайно смачну, ароматну, таку, що тане в роті страву. Цей рецепт не раз мене виручав, коли на порозі гості, а хочеться здивувати чимось смачненьким. Крім того, з цим рецептом можна сміливо експериментувати: наприклад, до яблук додати ягоди, як зробила я, використавши малину та чорницю. А можна приготувати пиріг лише з яблуками, але додати трохи кориці. У будь-якому випадку вийде дуже смачно. У цьому рецепті дуже важливо, щоб тісто не було надто тугим. З вказаної кількості продуктів виходить один великий або два невеликих пироги, тож якщо ви готуєте тільки для себе, можете сміливо брати половину порції. Яблука та інші ягоди можна обирати на власний розсуд, у мене пішло приблизно 1,5 кг яблук. Одразу хочу зазначити, що пиріг виходить досить солодким, тому його особливо оцінять справжні ласуни.

Для тіста:

  •    4 жовтки
  •    250 г маргарину
  •    1 склянка цукру
  •    Ванільний цукор
  •    1 ч. ложка розпушувача
  •    2,5 склянки борошна

Для безе:

  •    4 білки
  •    1 склянка цукру

Для начинки:

  •    Яблука (приблизно 1,5 кг)
  •    Малина (заморожена)
  •    Чорниця (заморожена)

Спочатку замішуємо тісто. Жовтки збиваємо з цукром, додаємо розм’якшений маргарин та збиваємо далі, до отримання однорідної світлої маси.

Додаємо просіяне борошно, ванільний цукор та розпушувач, замішуємо тісто. Воно має вийти м’яким.

Яблука очищаємо й нарізаємо шматочками (можна натерти на великій тертці). За бажанням посипаємо корицею.    

Форму (або деко) змащуємо маслом та викладаємо тісто. Формуємо невеликі бортики. Зверху викладаємо яблука, малину та чорницю.

Тепер збиваємо білки з цукром до утворення стійких піків.

Акуратно розподіляємо збиті білки поверх яблук.

Випікаємо пиріг у добре розігрітій духовці при температурі 160 градусів приблизно 1 годину 20 хвилин.

Наш пиріг з яблуками та безе готовий.

Ось так усе дуже просто й швидко, але результат гарантовано здивує!

Спробуйте приготувати — не пошкодуєте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 24 травня 2025 - 17:26 користувачем Ліля

давно забутий рецепт пирога, який колись випікали кожні вихідні... чисто випадково натрапила на твоєму сайті і вирішила приготувати... це смачно, особливо для солодкоїжок!!!

Опубліковано 24 травня 2025 - 23:15 користувачем Irina

Ліля, це ти точно підмітила, щось я також забула про цей рецепт! Треба приготувати! Дякую за фоточки!

Опубліковано 29 червня 2017 - 18:54 користувачем Жанна_Рудно

Сегодня решила испечь этот пирог, но только с яблоками, очень вкусно получилось, мужу очень понравился и мне тоже!!! спасибо за хороший рецепт! готовлю уже не впервые по вашим рецептам и все всегда получается, что меня очень радует!
а это мой пирожок!

Опубліковано 01 липня 2017 - 17:57 користувачем Irina

Жанна_Рудно, очень рада, что пирог понравился, такой красавец не мог не понравится, вы настоящая умелица!!! вышло просто супер!!!

Опубліковано 30 березня 2016 - 15:40 користувачем Ліліана

пирог получился СУПЕР!!!!!!!!!!!!!!!!
в меру сладкий, с приятной кислинкой)))
теперь это мой любимый!
спасибо за вкусный рецептик!

Опубліковано 30 березня 2016 - 21:57 користувачем Irina

Ліліана, на здоровье, рада что рецепт понравился!

Опубліковано 16 серпня 2015 - 15:37 користувачем Зозуля

пиріг дуже смачний)))
ВЕЛИКЕ СПАСИБІ!

Опубліковано 17 серпня 2015 - 22:40 користувачем Irina

Зозуля, на здоров"я, дуже рада що пиріг сподобався!

Коментувати