Садівники-городники твердо знають, що виростити врожай - це ще не проблема, головне завдання зберегти його. Особливо примхливий у цьому часник. Цей овоч не любить тривалого зберігання та завдає багато клопоту господаркам. Що вони тільки не роблять, щоб ароматні зубчики якнайдовше залишалися свіжими:
- зав'язують його в кіски, припікаючи вусики свічкою або вмочуючи їх у свічковий віск;
- пересипають піском, який потім зволожують;
- пакують кожну голівку часнику в газетний папір та складають у дерев'яні ящики.
Але мало хто знає, що є ще один спосіб, який не просто зручний, а дуже зручний. І, мабуть, найпростіший.
Як зберегти часник свіжим до нового врожаю?
- Розбираємо головки часнику на зубчики та чистимо їх.
- Миємо, потім просушуємо паперовими рушниками.
- Тепер потрібно подрібнити зубчики ножем або пропустити через прес.
- Викладаємо часник у пакет шаром приблизно 1,5 сантиметра.
- Заморожуємо.
- Коли маса застигне, нарізаємо на кубики та знову прибираємо в морозильник, тільки тепер у контейнері.
От і все. Один кубик це один зубчик часнику. Використовуємо часникові кубики під час готування.
Ось так легко можна зберегти часник свіжим до нового врожаю.
СМАЧНОГО!