Як заготовити часник на зиму, щоб він не засихав?

Опубліковано користувачем Irina

Садівники-городники твердо знають, що виростити врожай - це ще не проблема, головне завдання зберегти його. Особливо примхливий у цьому часник. Цей овоч не любить тривалого зберігання та завдає багато клопоту господаркам. Що вони тільки не роблять, щоб ароматні зубчики якнайдовше залишалися свіжими:

  • зав'язують його в кіски, припікаючи вусики свічкою або вмочуючи їх у свічковий віск;
  • пересипають піском, який потім зволожують;
  • пакують кожну голівку часнику в газетний папір та складають у дерев'яні ящики.

Але мало хто знає, що є ще один спосіб, який не просто зручний, а дуже зручний. І, мабуть, найпростіший.

Як зберегти часник свіжим до нового врожаю?

  1. Розбираємо головки часнику на зубчики та чистимо їх.
  2. Миємо, потім просушуємо паперовими рушниками.
  3. Тепер потрібно подрібнити зубчики ножем або пропустити через прес.
  4. Викладаємо часник у пакет шаром приблизно 1,5 сантиметра.
  5. Заморожуємо.
  6. Коли маса застигне, нарізаємо на кубики та знову прибираємо в морозильник, тільки тепер у контейнері.

От і все. Один кубик це один зубчик часнику. Використовуємо часникові кубики під час готування.
Ось так легко можна зберегти часник свіжим до нового врожаю.

СМАЧНОГО!

Коментувати