Запіканка з цвітної капусти та курячого філе

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, якщо ви любите страви з цвітної капусти, яка до речі є дуже корисною, тоді приєднуйтесь, бо я хочу поділитися з вами рецептом неймовірно смачної страви, а саме, Запіканкою з цвітної капусти та курячого філе. Готується ця страва дуже легко та досить швидко, а для її приготування потрібні самі звичайні продукти. Цвітну капусту можна легко придбати в будь-якому супермаркеті, всі решта інгредієнти практично завжди є в холодильнику. Ситна, неймовірно смачна та ніжна, така запіканка сподобається самому вибагливому гурману. Дуже раджу приготувати цю страву та оцінити її смак.  

Для приготування Запіканки з цвітної капусти та курячого філе нам знадобиться:

  • 1 куряче філе (300-350 гр)

  • 700 гр цвітної капусти

  • 150 гр твердого сиру (у мене Чедер)

  • 130 гр сметани (у мене 20%)

  • 4 яйця

  • 1 ст.л. олії

  • Приправа до курки

  • 1 ч.л. сушеного часнику

  • 1/2 ч.л. сушеного кропу (можна свіжого)

  • Сіль та чорний мелений перець до смаку

  • Зелень кропу

  • Зелена цибуля

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування надзвичайно смачної Запіканки з цвітної капусти та курячого філе.

Цвітну капусту розбираємо на суцвіття та миємо у проточній воді.

Куряче філе нарізаємо невеликими кусочками.

Порізане філе перекладаємо у мисочку, додаємо приправу до курки (приблизно 1/2 ч.л) та добре перемішуємо, щоб приправа потрапила на кожен кусочок курки.

Цвітну капусту кладемо у киплячу підсолену воду та варимо з закритою кришкою приблизно 3-4 хвилини.

Тим часом приготуємо заправку.
У мисочку розбиваємо яйця, додаємо сметану.

Ретельно все перемішуємо.

Сюди ж додаємо дрібно нарізану зелену цибулю, сушений часник, сушений кріп, сіль, чорний мелений перець до смаку.
Добре все перемішуємо.

Твердий сир натираємо на дрібній терці та половину сиру додаємо до заправки.

Ще раз ретельно перемішуємо.
Наша заправка готова.

Зварену цвітну капусту відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва вода.

Форму для запікання (у мене скляна, розміром 20х20 см) змащуємо олією.
Викладаємо цвітну капусту.

Зверху на цвітну капусту викладаємо куряче філе.

Заливаємо яєчно-сметанковою заливкою.

Зверху рівномірним шаром посипаємо тертим сиром.

Запікаємо нашу Запіканку з цвітної капусти та курячого філе приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Ось така дуже гарно запечена у мене вийшла страва.

Готову Запіканку з цвітної капусти та курячого філе посипаємо дрібно нарізаним кропом.

Така запіканка однаково смакує, як в гарячому, так і холодному вигляді.

Нарізаємо запіканку та пригощаємося.
Страва вийшла неймовірно смачною, ніжною та ситною.
Неодмінно приготуйте та спробуйте, не пожалкуєте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 09 квітня 2024 - 18:48 користувачем Вікторія

Виглядає ну дууууже смачно!

Опубліковано 09 квітня 2024 - 20:58 користувачем Irina

Вікторія, ця запіканка дійсно дуже смачна! Рекомендую приготувати, не пожалкуєте! І звісно, чекаю з результатом!

Коментувати