Запіканку з вермішелі та яблук люблю ще з дитинства, її завжди готувала мама, тільки вона ще робила яєчно-сметанкову заливку. Я рецепт трохи спростила та готую цю страву без заливки, так усім подобається більше. Вермішель для цієї страви підійде будь-яка, мені дуже подобається у вигляді спіральки. Готувати запіканку краще в жаростійкому посуді з кришкою. Не довго втомлюватиму передмовою, а займуся безпосередньо описом страви.
Для запіканки з вермішелі та яблук нам знадобиться:
- 350 гр макаронних виробів
- 5-6 яблук
- 100 гр вершкового масла
- 100 гр цукру
Насамперед необхідно зварити в трохи підсоленій воді вермішель. Зварену вермішель відкидаємо на друшляк, обполіскуємо холодною водою, щоб вона не злиплася.
Яблука чистимо та нарізаємо шматочками, можна потерти на великій тертці.
На дно жаростійкої страви кладемо шматочки вершкового масла.
Викладаємо шар вермішелі.
На вермішель викладаємо шар яблук та посипаємо цукром.
Знову викладаємо шар вермішелі та зверху кладемо шматочки масла.
Поверх знову шар яблук, посипаних цукром, зверху викладаємо залишок вермішелі та накриваємо кришкою. Дуже важливо, щоб останній шар був саме з вермішелі.
Запікаємо в добре прогрітій духовці приблизно 45-50 хвилин за температури 180 градусів.
Подаємо запіканку з вермішелі та яблук у гарячому вигляді.
Ну дуже смачно!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Тамара, як чудово, що і яблука не пропали і запіканочка сподобалась!!!! З нетерпінням буду чекати фотозвіт вашої, Тамара, запіканки, яку залюбки опублікую!!!
никогда не думала, что так получится вкусно... а на первый взгляд до неприличия простое блюдо...
спасибо, моей семье понравилось!
Виктория, очень рада что вам понравилось блюдо, заходите еще!
Таку вермішель робила моя мама коли я з сестрами були малі) і тато дуже любив)
Дякую за рецепт) приготую і собі, згадаю дитинство)
Алла, мені надзвичайно приемно, що навіяла на вас спогади дитинства, у мене теж цей рецепт від мами)))
Пропадали яблука, не знала куди їх застусувати, натрапила на ваш рецепт та приготовила запіканку, вийшло смачно, яблука не пропали! дякую! чи можна вислати фото своєї запіканки?