Апельсиновий кекс

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, наближаються Новорічні свята, тому багато хто ще в роздумах, щоб таке смачненьке приготувати на святковий стіл. Звісно, можна приготувати ефектний Горіховий торт з вершковим кремом із маскарпоне та персиками чи неймовірно смачний Торт “П'яна вишня”. Але на приготування цих смаколиків знадобиться чимало часу. Я ж цього року вирішила приготувати дуже смачний Апельсиновий кекс, який готується швидко та легко, однак виходить дуже смачним та запашним. До того ж цей кекс досить великий, тому його вистарчить на цілу родину. У мене на блозі є не менш цікавий рецепт, а саме Апельсиновий кекс з горіхами і родзинками, який також вартий уваги. Прикрасити кекс можна на свій розсуд, я використала чорний шоколад та горіхи, вийшло не тільки гарно, але й смачно.

Для приготування Апельсинового кексу нам знадобиться:

  • 4 яйця

  • 200 гр цукру

  • 2 середніх апельсини (цедра та сік)

  • 150 мл олії

  • 350 гр борошна

  • 16 гр розпушувача

  • Дрібка солі

Для прикраси:

  • Чорний шоколад

  • Волоські горіхи

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати неймовірно смачний та запашний Апельсиновий кекс.

З апельсинів натираємо цедру, тільки помаранчеву частину.

Також з апельсинів видушуємо сік.

У мене досить соковиті апельсини (сік проціджувати не потрібно).

Тепер приготуємо тісто.
У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та дрібку солі.

За допомогою міксера збиваємо у густу білу піну.

До збитих яєць з цукром додаємо олію, апельсиновий сік та цедру.
Ще раз ретельно збиваємо.

До маси додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

Ще трохи збиваємо до отримання однорідної консистенції.
Тісто має вийти, як густа сметана.

Форму для кексу (у мене силіконова) змащуємо маслом.
Виливаємо у форму тісто та розрівнюємо.

Випікаємо Апельсиновий кекс при температурі 180 градусів приблизно 45-50 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має бути сухою.

Прикрашаємо Апельсиновий кекс на свій розсуд.

Я прикрасила розтопленим чорним шоколадом, який дуже гармонійно поєднується з апельсиновим смаком та волоськими горіхами, якими заздалегідь трішечки підсмажила для підсилення смаку.

Ось такий Апельсиновий кекс у розрізі, він настільки смачний та запашний, що скуштувавши кусочок, хочеться ще і ще.
Якщо вам сподобався цей рецепт, неодмінно приготуйте такий кекс, впевнена, що ви не будете розчаровані.

СМАЧНОГО!

Коментувати