Бефстроганов із яловичини

Опубліковано користувачем Irina

Така страва, як Бефстроганов знайома, мабуть усім. Насправді це дрібно нарізана м'якоть яловичини, обсмажена й тушкована в сметанному соусі. Таке м’ясо чудово поєднується з будь-яким гарніром, але мені найбільше подобається з картопляним пюре. Рис чи макарони теж добре смакуватимуть. Для приготування цієї страви потрібна саме яловичина, краще вирізка. Бефстроганов подається до столу тільки гарячим, оскільки при охолодженні соус втрачає консистенцію, а при розігріванні страва стає вже не такою смачною. Саме тому краще готувати цю страву для однієї трапези. М'ясо для бефстроганов має бути без кісток, сухожиль та жиру.

Для приготування Бефстроганов із яловичини нам знадобиться:

  • 500 гр яловичини (вирізки)
  • 1 цибуля
  • 2 зубки часнику
  • 1 ст.л. борошна
  • 100 гр сметани (у мене 20%)
  • 20 гр вершкового масла
  • 2-3 ст.л. олії
  • 2-3 ст.л. кетчупу
  • 100 мл води
  • Сіль, чорний мелений перець до смаку
  • 1 лавровий листок

Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачну страву - Бефстроганов із яловичини.

М'ясо нарізаємо тонкими продовгастими смужками.

Прямо на дошці порізані смужки м'яса посипаємо сіллю, чорним меленим перцем до смаку.

Додаємо борошно (1 столову ложку).

Добра перемішуємо, щоб борошно потрапило на кожен кусочок м'яса.

В сковорідку наливаємо олію та на великому вогні обсмажуємо м'ясо у два підходи.
Саме обсмажуємо, тому якщо ми викладемо на сковорідку все м'ясо одразу, воно скоріш за все буде не смажитися, а варитися.

Тим часом нарізаємо цибулю.

М'ясо гарно обсмажилося з однієї сторони, тому перевертаємо на іншу та смажимо далі.
Обсмажене м'ясо викладаємо на тарілку.

На цій же ж сковорідці обсмажуємо цибулю, постійно помішуючи.

Також дрібно нарізаємо часник.

Коли цибуля стане м'якою та золотавого кольору, додаємо до неї підсмажене м'ясо.
Також додаємо вершкове масло.

Ретельно все перемішуємо.

Сюди ж додаємо кетчуп, сметану та дрібно нарізаний часник.

Добре все перемішуємо.

Борошно допоможе гарно загустити соус.
Також додаємо один лавровий листок.

На цьому етапі додаємо воду та добре все перемішуємо.

Накриваємо кришкою та тушкуємо на повільному вогні приблизно 20-30 хвилин до готовності м'яса.
Якщо вам попалася більш жорстка яловичина, тушкуємо довше, підливаючи трохи води, поки вона не стане м'якою.

Ось такий Бефстроганов із яловичини вийшов.
Страва неймовірна смачна та ароматна.

Поки готується м'ясо, чистимо картоплю та готуємо з неї картопляне пюре, адже Бефстроганов із яловичини з картопляним пюре - це класика!

На тарілку викладаємо картопляне пюре, зверху на нього викладаємо Бефстроганов із яловичини.
Це так смачно, просто пальчики оближеш!
Неодмінно приготуйте цю неймовірно смачну страву!!!

СМАЧНОГО!

 

Коментувати