Безе с горіхами

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні я готувала до неможливого легкі, ніжні та солодкі безе з горіхами, які гідно оцінив головний дегустатор та ласун - мій чоловік. Мої безе вийшли дуже красиві й ошатні. Для їх приготування я використовувала спеціальну насадку (закрита зірка), яку мені подарувала невістка з сином разом з іншими насадками для крему та іншим кулінарним приладдям. Безе вийшли дуже смачними, з хрусткою скоринкою та незвичайним смаком горіхів. З чашкою ароматної кави або гарячого чаю такі тістечка просто супер!

Для приготування безе з горіхами нам знадобиться:

  • 3 білки
  • 1 склянка цукру
  • Дрібка солі
  • 50 гр. очищених волоських горіхів

Для приготування безе яйця краще брати охолоджені. Акуратно відділяємо білки від жовтків.
Дуже важливо, щоб посуд, в якому ми будемо збивати білки, був чистим та сухим.
У білки додаємо дрібку солі та за допомогою міксера збиваємо до піни.
Потім, продовжуючи збивати, додаємо частинами цукор та збиваємо до стійких піків.

Горіхи подрібнюємо ножем, додаємо до збитих білків та акуратно перемішуємо.
Трохи горіхів залишаємо для прикраси.

Збиті білки перекладаємо в кондитерський мішок.
Щоб безе вийшли гарними я використовую насадку закрита зірка.

Деко застилаємо пергаментним папером та відсаджуємо білки по колу.
Зверху кожне безе посипаємо подрібненими горіхами.

Випікаємо безе при температурі 100 градусів (це мінімальний режим духовки). Я роблю так: випікаю хвилин 40, а потім вимикаю газ та даю їм повністю підсохнути. Дверцята духовки краще не відкривати.

Ось таке дуже гарне безе з горіхами у мене вийшло.

Безе вийшло повітряним та дуже смачним.
Коли безе з горіхами охолоне, заварюємо ароматну каву та можна пригощатися.

Ось така смакота виходить!
Зовсім скоро приготую та поділюся з вами рецептом безе на паличках, яке буде кольоровим, тому ще гарним.

А це для гарного настрою! Друзі, ви любите айстри? Я їх просто обожнюю, причому всіх кольорів та сортів. Сьогодні у мене ось такий неймовірний букет червоних айстр, який мені подарував чоловік. Ці квіти просто неймовірні!

СМАЧНОГО!

Коментувати