Дорогі гості мого кулінарного блогу! Сьогодні у мене тортик, дуже простий у приготуванні, але дуже смачний. Ідея його приготування виникла спонтанно, спочатку планувала спекти свій улюблений бісквіт на окропі в мультиварці, а потім зазирнула в холодильник, а там на поличці мирно стоїть банка вареного згущеного молока. Ось я і подумала, а чому б не порадувати чоловіка ласуна, він у мене просто обожнює тортики. І волоські горіхи знайшлися, які дуже прикрасили смак. Трішечки старань та ось такий красень у мене вийшов. Щоразу переконуюсь, ось такі спонтанні рішення завжди приводять до чудового результату. Торт, хоч і досить великий вийшов, з'ївся дуже швидко, правда ще сусідка зазирнула, тож її теж пригостила шматочком. А ще тортики такого плану дуже любить моя невістка, тому до приїзду дітей я пекла ще раз цей торт, але трохи інакше прикрасила. Загалом, якщо вам сподобався мій бісквітний тортик обов'язково приготуйте, до чашки чаю саме те!
Для приготування Бісквітного торта з кремом зі згущеного молока нам знадобиться:
Для бісквіта:
5 яєць
- 160 гр борошна
- 190 гр цукру
- Дрібка солі
- 1 ч.л. (без верху) розпушувача
- Ванільний цукор (пакетик)
- 3 ст.л. олії
- 3 ст.л. окропу
- Вершкове масло для змащування чаші
Для крему:
- 200 гр вершкового масла
- Банка вареного згущеного молока
- 1 склянка волоських горіхів
Для просочення:
- Вода
- Цукор
- 2 ст.л. коньяку
Я його готую у мультиварці. Як це зробити, можна дізнатися ось тут.
Якщо ви готуватимете бісквіт у мультиварці, обов'язково після звукового сигналу залиште бісквіт у мультиварці із закритою кришкою ще на 15 хвилин, після чого кришку відкрийте та не чіпайте бісквіт ще 15 хвилин.
Ось такий гарний бісквіт у мене вийшов. Бісквіт повинен кілька годин відпочити та повністю охолонути, тільки потім його можна розрізати.
Коли бісквіт повністю охолоне, гострим довгим ножем розрізаємо його на 3 рівні частини.
Тепер настав час зайнятися приготуванням крему. Ось такі продукти нам для цього будуть потрібні.
Волоські горіхи потрібно трохи підсмажити, я для цього використовую мікрохвильову піч.
Частину горіхів залишаємо для прикраси торта, решту дрібно нарізаємо або перемелюємо. Я перемолола у кавомолці.
Бісквітні коржі обов'язково потрібно просочити. Якщо тортик будуть їсти діти, просочення можна приготувати тільки з води та цукру, я для посилення смаку додала кілька ложок коньяку.
Щоб легше було працювати з оформленням торта, я завжди на тарілку викладаю один на другий два шматки пергаментного паперу. На папір викладаємо перший корж.
Тепер можна приготувати крем.
Зробити це дуже просто.
Збиваємо м'яке вершкове масло. Поступово додаємо варене згущене молоко, постійно збиваючи.
Додаємо горіхи та ще раз перемішуємо.
Наш крем готовий, можна розпочинати збирання торта.
Просочуємо перший корж за допомогою силіконового пензлика.
Тепер викладаємо шар крему, рівномірно розподіляючи його по коржу.
Тепер другий корж, і теж добре просочуємо.
Знову шар крему.
Викладаємо третій корж та теж обов'язково просочуємо.
Небагато крему залишаємо для прикраси.
Кремом, що залишився, змащуємо верх та боки торта.
Тепер, коли торт прикрашений, акуратно виймаємо пергаментний папір.
Прикрашаємо верх торта на власний розсуд.
Я прикрасила отак, з боків та в середині зробила невеликі квіточки, між ними вставила цілі горішки.
Зверху торт посипаємо дрібно нарізаними горішками.
Ось так дуже симпатично, по домашньому у мене вийшло.
Залишаємо тортик на кілька годин, щоб він встиг просочитися.
А ось такий мій бісквітний тортик із кремом зі згущеного молока в розрізі.
Давайте швидше заваримо ароматного чаю та пригощатимемося!
Якщо вам сподобався такий варіант торта, чекаю на ваші відгуки та питання, можливо зауваження!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Вікуся, тортик вийшов просто чудовий, такий домашній, красивий, приготований з любов"ю до дитини!!! Ти велика молодчинка, МАМА с великої літери М, бо завжди знаходиш час, аби приготувати власноруч щось смачненьке для своїх хлопців, а їх у тебе аж троє!!! Згідна, що тортик виходить солодким, але ж ми не їмо його щодня, правда? Дуже красиві світлини тортика, з задоволенням опублікую! Дякую!
отличный тортик и готовить не сложно, в нем все, как я люблю!
Евгения, готовьте на здоровье!!! жду результат!
Ирина, безмерно благодарна за отличный рецепт тортика))) я вообще не очень профессионал в области выпечки, но в этот раз превзошла саму себя, и все благодаря вам... очень вкусный тортик получился, бисквит нежный и влажный, крем очень вкусный))) все мой тортик нахваливали, съели с большим удовольствием, свой кусочек специально сфотографировала, чтобы похвастаться!!! очень хочется попробовать тортик "Норка крота", но никогда не взбивала сливки, поэтому немного страшновато... огромное спасибо за труд, понятное описание и красивые фоточки)))
еленаМК, ваш тортик просто потрясающий, представляю какой вкусный!!! огромное спасибо вам, что доверились рецепту, написали комментарий и выслали фото, для меня это очень важно!!!
Ірино, доброго вам дня! хочу похвалитися своїм тортиком, котрий пекла за вашим рецептом))) тортик вийшов дуже смачний, бісквит гарно пропитала кавою, а зверху прикрасила розтопленим шоколадом, зверху та боки обсипала кокосовою стружкою))) дужу-дуже смачно! дякую за гарний рецепт!
Оксана, ваш тортик просто чудовий, такий високий та аппетитний! Ви молодець, дуже тішуся що ви готуєте по моїм рецептам, та ще й висилаєте фото, для мене це дуже важливо, тому я це дуже ціную!!! З задоволенням опублікую дві світлини, що ви прислали!
Ирина, мой тортик ГОТОВ! какой же он симпатичный и вкусный, просто прелесть, не ожидала что у меня так все получится... бисквит пропитывала кофе, а сверху украсила орехами и ягодками свежей клюквы! Ирина огромное спасибо за отличный, такой простой и вкусный рецепт! Высылаю фото моего творения, прям распирает от гордости!
Ленок, получила фото и просто в шоке! ваш тортик просто прелесть, ягодки очень к месту, украсили торт! очень рада, что у вас все получилось и торт понравился, вы настоящая умница и умелица! обязательно в ближайшее время опубликую фото вашего красивого тортика! Жду еще в гости!
пробую печь тортик к завтрашнему дню, бисквит уже готов и отдыхает, надеюсь все получится и с кремом тоже проблем не возникнет! спасибо! о результате отпишусь!
Ленок, гарантирую, что все получится, это очень простой в приготовлении торт, но очень вкусный, жду информации о результате и если не трудно фото, очень бы хотелось посмотреть, какой тортик получился! Успехов, вам Ленок!!!
хороший торт, простой и доступный в приготовлении... бисквит пропитала кофе, получилось очень вкусно... съели с удовольствием)))
спасибо!
Юлия, очень рада, что тортик пришелся по вкусу!
вчера на день рождения доченьки, я решила испечь воздушный бисквитный торт с кремом из сгущенки. В результате он получился очень вкусным, во всяком случае не хуже магазинных аналогов, спасибо.
maraja, на здоровье, домашний торт без всякого сомнения лучше магазинного, даже если он не совсем получится... это мое убеждение!
у меня тоже крем в начале не получился.чтоб он взбился нужно охладить смесь масла и сгущенки в холодильнике около часа, а потом только взбивать и только тогда он получается.
Миранда! спасибо за комментарий и дельный совет!
обожаю такие тортики, но к сожалению пробовала несколько раз печь бисквит и всегда безрезультатно))) только перевела продукты)))
масяня, а вы как печете бисквиты в духовке или в мультиварке? я к чему спрашиваю! просто в мультиварке бисквит получается 100 процентов, в духовке не всегда, и видимо все зависит от самой духовки... но вы не расстраивайтесь, все впереди!
готовила на выходных тортик по вашему рецепту, очень удачный рецептик - простой, доступный...и главное, очень вкусный торт получился, у меня вообще любят все со сгущенкой, а если еще с орехами, то вообще! спасибо, буду готовить еще!
Анна, я очень рада что тортик пришелся по вкусу... у меня тоже все сгущенку любят...
очень симпатичный тортик, такой по настоящему домашний)))
Геля, спасибо!
Пекла на день народження синочку бісквітний тортик з кремом зі згущеного молока. Вийшло дуже смачно, тортик дуже солодкий, але для мого сімейства це те що треба!!!! Смакота!