Чай каркаде (гібіскус)

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Як же хочеться в холодний, дощовий осінній вечір зігрітися смачним та корисним напоєм. Можна, наприклад приготувати Глінтвейн з прянощами і фруктами, але сьогодні я пропоную чай каркаде. Цей яскравий, ароматний напій із суданської троянди (гібіскуса) можна заварювати декількома способами. Наприклад, суцвіття і пелюстки гібіскуса замочити у воді кімнатної температури на кілька годин, після чого прокип'ятити п'ять хвилин на слабкому вогні. Приготований таким чином чай виходить особливо насиченим, він красивого рубінового кольору. Він смачний, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Підсолодити чай можна цукром або медом. Можна сухі квіти, в пропорції 1 ст. л. на 0,5 літра води, залити водою кімнатної температури і залишити на ніч, а вранці додати підсолоджувач і насолоджуватися смаком. Я пропоную найпростіший і швидкий спосіб приготування чаю каркаде.

Для приготування чаю каркаде нам знадобиться:

  • 1 літр води
  • 3 ст. л. без гірки пелюсток суданської троянди
  • Цукор за смаком (у мене рафінад)

Мальва Венеції, суданська троянда, напій фараонів і, звичайно, каркаде - так називають знаменитий кислуватий напій рубінового кольору. Назв багато, а в результаті виходить дуже смачний настій або чай, який відрізняється неймовірно красивим кольором і приємним смаком з кислинкою. У такий чай можна додавати різні інгредієнти - мед, імбир, гвоздику, мелений кардамон, набір спецій для глінтвейну, мелісу, сік апельсина та ін.

Ми будемо готувати чай каркаде ось з таких продуктів.

Оскільки заварювати напій найкраще в порцеляновому, скляному або керамічному посуді, уникаючи металеві ємності, я вибрала скляний чайник з ситечком, що дуже зручно. В ситечко кладемо пелюстки троянди.

Заливаємо окропом і даємо настоятися напою від 5 до 10 хвилин.

Разливаємо чай у чашки та пригощаємося. Ось так все легко і просто.

Суцвіття гібіскуса віддають всі свої корисні властивості при першому заварюванні, тому для повторного використання каркаде не підійде. Про всі корисні властивості цього напою, а також протипоказання до його прийому, я обов'язково напишу в окремій статті. А поки,

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 22 лютого 2019 - 17:17 користувачем Валерий

Очень вкусный и полезный чай! Все его части съедобны. Для изготовления напитка используются только тёмно-красные лепестки, чашечки и подчашия, называемые розанчиками. Растение можно выращивать дома в горшечной культуре, семена легко можно найти в пакетике с чаем каркаде.

Опубліковано 23 лютого 2019 - 16:51 користувачем Irina

Валерий, большое спасибо за комметарий и такую полезную информацию!!!

Опубліковано 14 листопада 2018 - 21:43 користувачем Жанна_Рудно

Дуже його люблю, але його багато не можна пити!

Опубліковано 15 листопада 2018 - 09:11 користувачем Irina

Жаночка, я с тобою згідна, зловживати нічим не можна, але я тебе запевняю, що від стаканчика такого чаю точно нічого не буде! Я ще обов"зково напишу статтю про властивості цього чаю, протипоказання, буде багато цікавої інформації)))

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.