Фаршировані печериці

Опубліковано користувачем Irina

Якось зайшовши в супермаркет, мені на очі потрапили печериці дуже великих розмірів, і відразу з"явилася ідея приготувати одну страву. Цим рецептом зі мною поділилася моя сваха, і готувала вона цю страву на весіллі. Оскільки моя сім'я просто обожнює гриби, я взялася за освоєння даного рецепта. Довелося звичайно ж, кілька разів дзвонити свасі і взнавати деталі, але в підсумку страва вийшла просто пальчики оближеш. Так, і зовні вигляд у грибочків також дуже апетитний. Відразу хочу сказати, що в гарячому вигляді страва мені особисто сподобалася більше, тому, якщо хтось вирішить скористатися моїм рецептом, ця порада буде не зайвою. Ну, що ж, досить слів, більше діла!

Для приготування фаршированих печериць нам знадобиться:

  • 17 великих печериць
  • 2 курячі грудки
  • 3 великі цибулини
  • 2 яйця
  • 100 гр. твердого сиру
  • Майонез
  • Сіль, перець за смаком

Для кляру нам знадобиться:

  • 2 яйця
  • Борошно
  • Молоко або мінеральна вода

Давайте почнемо готувати:

Курячі грудки і яйця варимо.

Гриби чистимо, промиваємо, відрізаємо у них ніжки.

Печериці з обох сторін обсмажуємо в клярі. Ніжки грибів дрібно рубаємо, надалі вони нам знадобляться.

Цибулю обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистого кольору, додаємо порізані ніжки печериць і тушкуємо.

Яйця і сир натираємо на дрібній тертці.

Тепер готуємо фарш: Зварені курячі грудки, а також смажену цибулю перемелюємо на м'ясорубці. Додаємо терті яйця і ложку майонезу, щоб фарш не був сухим. Солимо, перчимо до смаку і формуємо кульки.

Викладаємо кульки із фаршу на обсмажені в клярі печериці.

Кульки обмазуємо майонезом і присипаємо тертим сиром.

Викладаємо наші грибочки на деко, злегка змащене олією і ставимо в духовку, що розігріта до температури 200 градусів.

Готуються печериці досить швидко, у мене пішло хвилин 30-35.

Як тільки сир почне плавитися і рум'янитися, страва готова!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 30 липня 2018 - 13:19 користувачем salamandra

готувала цю страву батькві на День народження, в Ашані попалися печериці великого розміру, тому грибочки вийшли дуже гарні, а ще неймовірно смачні, на святковому столі страва дивилася дуже вишукано... а ще не традиційно, тому кожному хотілося спробувати в першу чергу... гості у захваті, а я дуже тому тішуся))) Ірино, величезне спасибі за гарний смачний рецептик!!! фоточку додаю)))

Опубліковано 04 серпня 2018 - 00:02 користувачем Irina

salamandra, ваша страва просто неперевершена, дуже апетитна, а фото взагалі нема слів, дуже все гарно та естетично!!! величезне дякую за фото, з величезним задоволенням його опублікую!!!

Опубліковано 22 жовтня 2016 - 13:38 користувачем Ритуля

завтра буду готовить к приходу гостей... очень заманчивый рецепт, надеюсь вкусный и у меня все получится...
заранее спасибо, о результате обязательно напишу!

Опубліковано 25 жовтня 2016 - 20:32 користувачем Irina

Ритуля, обязательно все получится, будет вкусно - гарантирую! жду отчет!

Опубліковано 11 січня 2016 - 22:38 користувачем Gallinna

Доброго вечора Ірино! в неділю готувала фаршировані грибочки по вашому рецепту... я просто в захваті від них... вийшло настільки смачно, що просто не очікувала такого результату))) усього в міру, фарш дуже смачний, сир гарно розплавився)))
якщо оцінювати страву по п"ятибальній шкалі, я би поставила 5+!!!
дякую велике, у наступні вихідні запланувала тортик!^=^

Опубліковано 12 січня 2016 - 11:24 користувачем Irina

Gallinna, дякую що завітали на мій блог і довірилися рецепту!!! Дуже рада, що у вас все вийшло і сподобалося! Якщо виникнуть питання по приготуванню тортика, обов"язково пишіть, питайте, поможу чим зможу!!! Успіхів!!!

Опубліковано 08 січня 2013 - 17:18 користувачем Алла

Изумительно и очень апетитно,обязательно попробую)

Опубліковано 09 січня 2013 - 15:57 користувачем Irina

Алла, обязательно попробуйте, думаю вам понравится, главное купите шампиньоны больших размеров.

Коментувати