Горіхові тістечка

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Сьогодні хочу поділитися неймовірно смачним рецептом! Це горіхові тістечка з листкового тіста, безе і родзинок. Ця випічка настільки смачна, ніжна і естетично красива, що її сміливо можна готувати на будь-який святковий стіл. Щоб заощадити час і сили можна купити в супермаркеті вже готове листкове тісто, однак воно повинно бути свіже і хорошої якості. Волоські горіхи обов'язково потрібно трохи підсмажити, щоб розкрився їх смак і аромат. Обов'язково приготуйте такі тістечка, не пошкодуєте!

Для приготування горіхових тістечок нам знадобиться:

  • 500 гр. листкового тіста
  • 2 курячих білка
  • 150 гр. цукру
  • 10 гр. ванільного цукру
  • 100 гр. родзинок
  • 200-250 гр. волоських горіхів
  • Жовток для змащування

Ось з таких продуктів ми приготуємо неймовірно смачні горіхові тістечка.

Волоські горіхи трохи підсмажуємо. Я це роблю в мікрохвильовій печі.

За допомогою блендера горіхи трішечки подрібнюємо.

Взбиваємо білки, поступово додаючи потроху цукор і ванільний цукор.

До утворення стійких піків.

Листкове тісто розтачуємо в прямокутник, товщиною 2 мм.

На тісто викладаємо взбиті білки. Рівномірно розподіляємо, не доходячи приблизно до краю на відстані 5 см.

На білки рівномірно викладаємо родзинки.

І щедро посипаємо волоськими горіхами.

Згортаємо рулет, щоб шов опинився внизу і змащуємо жовтком.

Гострим ножем розрізаємо на шматочки, приблизно 4.5 - 5 см.

Акуратно перекладаємо наші тістечка на деко, застелене пергаментним папером.

Випікаємо горіхові тістечка в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів приблизно 25-30 хвилин.

Даємо тістечком повністю охолонути. При бажанні можна посипати цукровою пудрою.

Ось такі дуже симпатичні, неймовірно смачні, що тануть у роті тістечка у мене вийшли. Такі тістечка можна сміливо подавати на святковий стіл, а можна приготувати до філіжанки чаю або кави. Ну дуже смачно!

А це для гарного настрою! Червень - це місяць півоній, цих неймовірно красивих, ніжних і таких ароматних квітів. Які ж вони гарні! Ось таке фото півонії мені прислала моя постійна читачка Leptusa, яка вирощує їх у себе в саду. Величезне спасибі, фото не реально гарне!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 02 серпня 2020 - 13:12 користувачем Leptusa

Виглядають дуже апетит но і професійно. Як на мене, Вам давно пора зайнятись бізнесом і готувати на продаж. Нямням

Опубліковано 02 серпня 2020 - 14:48 користувачем Irina

Leptusa, щиро дякую! ви мене увігнали в краску! дуже рада, що вам подобається! може колись над цим питанням подумаю!

Опубліковано 04 липня 2020 - 11:18 користувачем Иван

В таком виде пирожные можно заморозить в закрытой посуде в один слой и испечь непосредственно перед подачей.

Опубліковано 05 липня 2020 - 11:01 користувачем Irina

Иван, приветствую вас! Спасибо за полезный комментарий, я как то не догадалась в рецепте указать, что такие пироженки можно заморозить... спасибо, что зделали это за меня!

Опубліковано 24 червня 2020 - 18:32 користувачем AllaSkirka

Смакота, обов'язково приготую !!!! Дякую за рецепт!!!

Опубліковано 03 липня 2023 - 16:24 користувачем Сергій

Вау, яка краса та смакота.

Опубліковано 29 червня 2020 - 19:26 користувачем Irina

Алочка, на здоров"ячко! Неодмінно приготуй, це справжня смакота! Якщо виникнуть якісь питання, дзвони!

Опубліковано 03 липня 2023 - 21:56 користувачем Irina

Сергій, дякую! Це дуже смачно!

Коментувати