Гречана каша з яблуком і чорносливом

Опубліковано користувачем Irina

Незважаючи на різноманіття в аптеках і магазинах готового дитячого харчування, ми свого малюка готуємо кашками, що готуємо самостійно. Гречана каша домашнього приготування виходить не тільки дуже смачною і поживною, але і корисною. У гречаній каші міститься залізо, фосфор, кальцій, йод, а також вітаміни групи B. Оскільки наш малюк, якому 1 рік і 1 місяць схильний до алергії, ми додаємо в кашу спеціальне молоко для дітей, або розбавляємо кашку материнським молоком. Сіль в кашку додавати не варто, а ось підсолодити її злегка можна. У якості добавки, щоб кашка була не тільки корисною, але ще і смачною, ми додаємо яблуко і чорнослив. Наша дитина з"їдає таку кашку з великим задоволенням.

Для приготування гречаної каші з яблуком і чорносливом нам знадобиться:

  • 4 ст.л. гречаної крупи
  • 1/2 яблука
  • 3 шт. чорносливу
  • 150-200 мл. молока
  • 1 ч.л. цукру або меду
  • Вершкове масло на розсуд

Яблуко очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Чорнослив миємо, заливаємо все це водою і варимо хвилин 10-15. Можна додати трішечки цукру.

Гречану крупу перебираємо, промиваємо і варимо до готовності.

Додаємо в гречану кашу яблука і чорнослив та збиваємо блендером.

Додаємо молоко, вершкове масло і гарненько перемішуємо.

Наша смачна і корисна кашка для малюка готова!

СМАЧНОГО і нехай ваш малюк росте здоровим!

Коментарі

Опубліковано 27 червня 2017 - 20:26 користувачем Вика&Саша

замечательный рецепт, только кашку уже не перетирали))) мы уже большие, но все равно очень любим гречку! очень вкусно! :) :) :)

Опубліковано 27 червня 2017 - 22:29 користувачем Irina

Вика&Саша, очень рада, что понравился рецепт... и конечно спасибо за фото! с превеликим удовольствием его опубликую!

Коментувати