Грецький салат з авокадо

Опубліковано користувачем Irina

Авокадо - це ніжна, м'яка і вишукана ягода грушоподібної форми. Популярний у всьому світі плід, має ніжний горіховий аромат і є багатий на вітаміни E, A і D. Їм можна прикрасити будь-яку страву, але найкраще його використовувати в салатах з морепродуктів, фруктів і овочів. Салат з авокадо, який я пропоную приготувати сьогодні, сподобається самому вимогливому гурману, адже він з неймовірним поєднанням смаків, справжня вітамінна «бомба». Такий салат відмінно підійде на вечерю, а також прекрасно буде виглядати на святковому столі. Для приготування цього салату можна взяти помідори чері, невеликі томати-сливки (як у мене) або самі звичайні помідори. Сир Фета можна замінити бринзою, але все ж перший варіант виграє.

Для приготування грецького салату з авокадо нам знадобиться:

  •     1 шт. авокадо
  •     2 свіжі огірки
  •     1 червона цибулина
  •     6 невеликих помідорів
  •     Пучок салатної зелені
  •     100 гр. сиру Фета
  •     1 червоний болгарський перець
  •     100 гр. маслин
  •     Сіль, чорний перець
  •     2 ст.л. лимонного соку
  •     2 ст.л. оливкової олії

Для приготування дуже смачного, корисного, вітамінного салату нам будуть потрібні ось такі продукти.

Листя салату промиваємо в проточній воді, нарізаємо, чи просто рвемо руками на невеликі шматочки. Викладаємо в салатник.

Свіжі огірки нарізаємо невеликим кубиком.

Додаємо до листя салату.

Червону цибулину нарізаємо півкільцями або як вам більше подобається.

Додаємо до решти інгредієнтів.

Невеликими шматочками нарізаємо помідори.

Додаємо до інших овочів.

Соломкою нарізаємо червоний болгарський перець.

Додаємо до салату.

Авокадо розрізаємо навпіл, виймаємо кісточку.

Чистимо шкірку і нарізаємо дрібними кубиками.

Додаємо до решти продуктів.

Додаємо маслини. У мене були елітні, дуже великі маслини, тому я їх розрізала навпіл.

Перемішуємо наш салат.

Додаємо, порізаний кубиком сир Фета.

Ще раз акуратно перемішуємо.

Тепер приготуємо заправку для нашого салату. У невелику мисочку наливаємо оливкову олію, додаємо сік лимона, сіль, чорний перець за смаком.

Ретельно все перемішуємо.

Поливаємо заправкою салат і ще раз перемішуємо.

Наш смачний, дуже апетитний салат готовий.

Розкладаємо салат порційно і пригощаємося.

Запевняю вас, такий салат варто спробувати!

А це для гарного настрою! Неймовірної краси чорнобривці або як їх по іншому називають, бархатці, ростуть під вікнами будинку у моїх дітей. Їх існує безліч сортів, і кожна квітка гарна по своєму. Чорнобривці вважаються символом України, вони ростуть практично в кожному дворі, на клумбах, прикрашаючи все своєю неповторною красою.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 23 червня 2020 - 16:46 користувачем Елена_Львов

очень вкусный салат без майонеза! все оценили по достоинству! спасибо за вкусный рецепт!

Опубліковано 24 червня 2020 - 10:53 користувачем Irina

Елена, очень рада, что вам понравился салатик! Я тоже люблю салаты без майонеза, особенно летом!

Опубліковано 14 січня 2020 - 19:56 користувачем AllaSkirka

салат вийшов просто БОМБЕЗНИЙ!!!! тепер це наш улюблений салатик!!! величезне спасибі за чудові рецепти!!! моє фото!

Опубліковано 15 січня 2020 - 19:36 користувачем Irina

салат дійсно бомбезний! стільки вітамінів посеред зими, це просто супер! дуже дякую за гарне фото, котре з задоволенням опублікую!

Опубліковано 14 червня 2019 - 15:20 користувачем Leptusa

Вчора помітила Ваш чудовий рецепт..дуже люблю авокадо, тому вирішила приготувати...вийшло ну дууууже смачно! Тепер це один з улюблених рецептів...фото відправила на почту) Дякую за рецепт!!! Ням-ням!!!

Опубліковано 14 червня 2019 - 20:03 користувачем Irina

Leptusa, не уявляєте як я тішуся, що вам сподобався салатик, та ви так швидко відреагували))) ваш салатик неймовірно апетитний, величезне дякую за чудове фото!!!

Коментувати