Гриби в сметані з бринзою (Гуцульский рецепт)

Опубліковано користувачем Irina

Гриби в сметанному соусі готує дуже багато господинь. Але зовсім випадково мені попався традиційний гуцульський рецепт страви – Гриби в сметані з бринзою, яку я із задоволенням приготувала, а моя сім'я із задоволенням з'їла. Для приготування цієї страви підходить тільки вершкове масло, тому замінювати його на олію я не рекомендую. Запікаються гриби у сметані в глиняних горщиках, у мене вони невеликого розміру, тому вийшло 6 порцій. Я більш ніж впевнена, що в Карпатах цю страву готують на основі білих грибів, але з печерицями страва вийшла неймовірно смачною. Страва дуже проста у приготуванні, але виходить неймовірно смачною. І ще! Оскільки бринза сама по собі вже солона, під час приготування враховуйте цей момент, щоби не пересолити.

Для приготування Грибів в сметані з бринзою нам знадобиться:

  • 500 гр. печериць
  • 150 гр. цибулі
  • 150 гр. бринзи
  • 250 гр. сметани (у мене 20%)
  • 100 гр. вершкового масла
  • 30 гр. борошна
  • Сіль, чорний перець до смаку

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування Грибів в сметані з бринзою.

Цибулю нарізаємо чверть кільцями.

Печериці нарізаємо тонкими пластинками.

Бринзу натираємо на дрібній тертці.

На сковорідку викладаємо 30 гр. вершкового масла та смажимо порізану цибулю до прозорості.

До цибулі додаємо порізані печериці, злегка солимо, перчимо та смажимо протягом 5-7 хвилин.

Тепер приготуємо соус.
На сковороді розтоплюємо 70 гр. вершкового масла, додаємо борошно та трохи обсмажуємо.

Постійно помішуємо, щоб борошно не пригоріло.

Додаємо сметану.

Добре перемішуємо, перчимо до смаку.

Коли соус почне кипіти та густіти, відповідно він готовий.
У соус для посилення смаку я додала сік, що виділився під час смаження грибів.

На той час вже приготувалися гриби.

У керамічні горщики викладаємо гриби.

На гриби викладаємо соус.
Зверху посипаємо тертою бринзою.

Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 10-15 хвилин.

Готову страву прикрашаємо зеленню кропу.

Викладаємо Гриби в сметані з бринзою на тарілку, трохи перемішуємо та пригощаємося.
Це дуже просто, але в той же час неймовірно смачно!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 20 січня 2022 - 23:51 користувачем Вікуся

МММ, щось новеньке, дуже люблю печерички і бринзу, треба спробувати.

Опубліковано 21 січня 2022 - 09:15 користувачем Irina

Вікуся, обов"язково спробуй, це так смачно!!! Ми коли подорожували Карпатами нам у кафе подавали подібну страву, але з білими грибами, а нещодавно натрапила в інтернеті на цей рецепт та зразу приготувала) дуже-дуже смачно і просто!

Опубліковано 21 січня 2022 - 10:37 користувачем Вікуся

Оооо з білими грибочками це взагалі буде магічно!!!

Опубліковано 21 січня 2022 - 12:37 користувачем Irina

Вікуся, ми просто закохалися в карпатську та закарпатську кухню... у мене в планах приготування Бограча, ми навіть приправи купили), а ще хочу приготувати Банош)

Опубліковано 18 січня 2022 - 22:23 користувачем Матвей

Довольно интересный материал. С этим трудно не согласиться..

Опубліковано 19 січня 2022 - 13:36 користувачем Irina

Матвей, блюдо очень простое в приготовлении, при этом такое вкусное! Спасибо большое за оставленный комментарий!

Коментувати