Гуакамоле

Опубліковано користувачем Irina

Я дуже люблю авокадо. На превеликий жаль не завжди попадається спілий, смачний авокадо. Але цього разу мені пощастило! Давно збиралася приготувати Гуакамоле – холодну закуску, яка готується з м'якоті авокадо з додаванням помідорів, кінзи, соку лимона, двох видів цибулі та приправ. Гуакамоле - це страва мексиканської кухні, але вона дуже популярна в Україні. Щоб правильно приготувати цю страву я відштовхувалась від рецепта Ектора, який у своєму відео дав дуже цінні поради. А саме, ні в якому разі подрібнений авокадо не можна збивати блендером, а лише розім'яти виделкою. Також не варто заміняти кінзу звичайною петрушкою, смак буде зовсім іншим. Я подавала Гуакамоле з Чипсами з лаваша, які вийшли дуже смачними, хрусткими та пікантними.

Для приготування Гуакамоле нам знадобиться:

  • 2 спілих авокадо
  • 5-6 помідорів чері
  • 1/2 червоної цибулі
  • Зелена цибуля
  • Сік половини лимона
  • Кінза
  • Сіль, чорний перець до смаку
  • Перець чілі (мелений) до смаку
  • 2 ст.л. оливкової олії

Ось з таких інгредієнтів ми приготуємо неймовірно смачну страву Гуакамоле.
Авокадо має бути спілим.
Не раджу замінювати кінзу зеленню петрушки, в цій страві має бути саме кінза.
Помідори можна використовувати будь-які, мені більше подобаються помідори чері.

Авокадо розрізаємо навпіл.

Виймаємо кісточку та за допомогою ложки виймаємо м'якоть.

Авокадо нарізаємо невеликими кубиками.

Перекладаємо в миску, в якій будемо готувати Гуакамоле.

Розминаємо авокадо в пюре.
Це зручно зробити виделкою чи картоплем'ялкою.
Ні в якому разі не варто збивати авокадо блендером.

Щоб авокадо не втратило свого кольору та не потемніло додаємо сік половини лимона та перемішуємо.

Підготуємо решта продуктів.
Червону та зелену цибулю дрібно нарізаємо.
Дрібним кубиком нарізаємо помідори (чистити їх від шкірки не потрібно).
Подрібнюємо кінзу.

Всі порізані інгредієнти додаємо до авокадо.
Ретельно перемішуємо.

Додаємо сіль, чорний перець та перець чілі до смаку. Також додаємо оливкову олію.
Ще раз ретельно перемішуємо.

Наш Гуакамоле готовий.
Можна пригощатися.

Пікантний, апетитний, легкий, ароматний, корисний, неймовірно смачний — ще можна багато знайти епітетів до цієї страви Гуакамоле, яка вважається відомим мексиканським соусом.

Я подавала Гуакамоле з чипсами з лаваша, які власноруч приготувала.
Це неймовірно смачно!
Неодмінно приготуйте Гуакамоле, не пожалкуєте!

А це для гарного настрою! Ось так красиво квітне моя Україна! Можна годинами милуватися тим, як цвіте яблуня. Ну, от і яблуні вже зацвіли, таким мрійливим, ніжним цвітом. Чудові дні весняні підійшли, Весна летить над білим світом.

СМАЧНОГО!

Коментувати