Хліб на воді (Рецепт для хлібопічки)

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, сьогодні хочу поділитися дуже простим та не затратним рецептом неймовірно смачного Хліба на воді, який я готувала у хлібопічці Moulinex Home Bread, яку доволі давно мені подарували діти, попри те вона в дуже хорошому стані та чудово пече. В цій хлібопічці можна не тільки випікати хліб, а ще готувати кекси чи варити варення. Це справжня помічниця на кухні. Хліб на воді за цим рецептом виходить неймовірно смачним та пухким. Він чудово підходить для приготування різноманітних канапок, його можна вживати з варенням, джемом чи медом. По бажанню до хліба можна додати тмин чи інші додатки. Невеличке застереження: коли замішується та підіймається тісто, бажано кришку хлібопічки не відкривати, особливо, якщо є віконечко, через яке можна спостерігати за процесом. Мені довелося кілька разів відкрити, щоб сфотографувати, тому скоринка зверху трішечки просіла.

Для приготування Хліба на воді нам знадобиться:

  • 185 мл теплої води
  • 400 гр борошна
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 20 гр пресованих дріжджів
  • 2 ст.л. олії

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування смачного домашнього Хліба на воді.

У відерце хлібопічки наливаємо теплу воду, додаємо дріжджі.

Перемішуємо, щоб дріжджі повністю розчинилися.

Додаємо олію, цукор та сіль.

Висипаємо все борошно (воно має бути просіяним).

Відерце з продуктами вставляємо у хлібопічку, закриваємо кришку.
Включаємо програму №2 “Швидкий хліб” та вибираємо функцію “Темна скоринка”.

Хлібопічка починає працювати та замішувати тісто.

Коли прозвучить сигнал, до тіста можна додати тмин (це по бажанню).

Тісто гарно підростає.

Після сигналу про закінчення роботи наш Хліб на воді готовий.
Даємо йому охолонути та виймаємо з відерця.

Ось такий гарний, високий Хліб на воді у мене вийшов.

У нього гарно пропечені боки та верх.
Не забуваймо витягти з готового хліба лопатку для замісу тіста.

Нарізаємо наш смачний Хліб на воді та пригощаємося.
На світлині видно наскільки він пухкий та красивий.
А смачний який!!!

А це для гарного настрою! Я просто обожнюю ці квіти. Дика гвоздика, як її називають у народі не тільки дуже красива, а ще неймовірно запашна. У зрізаному вигляді гвоздика дуже довго стоїть та тішить своєю неповторною красою. А ще вона буває різних кольорів та відтінків. Ця квітка є окрасою будь-якого саду.

СМАЧНОГО!

Коментувати