Холодний полуничний суп

Опубліковано користувачем Irina

Літо! Сезон полуниці! Так хочеться чогось смачного, легкого та освіжаючого. Саме тому пропоную приготувати неймовірно смачний Холодний полуничний суп, який вражає ніжністю та ароматом. На смак це щось середнє між ягідним смузі та розтопленим полуничним морозивом, але без великого вмісту цукру. Суп із полуниці – це чудова закуска або десерт, який легко приготувати. Виглядає така страва дуже ефектно, вона сподобається як дорослим, так і діткам. В залежності від вподобань цей суп можна приготувати густішим чи навпаки, рідшим. Більше чи менше підсолодити, що залежить від сорту полуниці. У мене на блозі є багато різних рецептів з полуницею, але дуже рекомендую приготувати смачні Кульки зі свіжою полуницею, які 100% оцінять діти.

Для приготування Холодного полуничного супа нам знадобиться:

  • 500 гр полуниці
  • 100 мл йогурту (у мене зі смаком полуниці)
  • 50 мл вершків (у мене 10%)
  • 3-5 ст.л. цукру
  • Сік з половини апельсина
  • Кулька морозива
  • Сметана для прикраси

Ось такі продукти потрібні, щоб приготувати неймовірно смачний та корисний Холодний полуничний суп.

З полуниці обрізаємо зелені хвостики.

Якщо ви будете збивати полуницю погружним блендером, перекладіть її у глибоку миску чи іншу зручну посудину.
Я буду використовувати скляний стакан, який входить у склад кухонного комбайна.

До полуниці додаємо цукор.
Кількість цукру залежить від того, наскільки солодка полуниця.
Мені вистачило 3 повні столові ложки.

З половини апельсина вичавлюємо сік та додаємо до полуниці.

Сюди ж додаємо йогурт та вершки.
Знову ж таки, кількість йогурту та вершків додавайте з розрахунку, якої консистенції холодний полуничний суп ви хочете отримати.
Мені до вподоби не дуже густий, тому я додала 100 мл йогурту та 50 мл вершків.

Збиваємо на невеликій швидкості до отримання бажаної консистенції.
Мені дуже подобається, коли в цьому супі попадаються невеличкі кусочки полуниці, тому я збиваю приблизно 30 секунд.
Якщо ви бажаєте отримати більш кремоподібну консистенцію, збивайте довше.

Ось така консистенція у мене вийшла.

Розливаємо Холодний полуничний суп у гарний посуд.

Я прикрасила страву сметаною, зробивши дерев'яною паличкою ось такий візерунок.

Головною “родзинкою” такого Холодного полуничного супу, звісно ж є кулька морозива.
Викладаємо кульку морозива та кусочок полунички.

Ось так, неймовірно апетитно виглядає Холодний полуничний суп, приготований з любов'ю.

А це інший варіант подачі ось у такій красивій креманці.
У чому б ви не подали цей суп, його неймовірний смак не зміниться.
Друзі, поспішіть та приготуйте такий десерт, поки сезон полуниці, не пожалкуєте.

А це для гарного настрою! Квіти – це чудові ієрогліфи природи, за допомогою яких вони показують, як сильно вона любить нас. (Йоганн Вольфганг фон Гете). Без будь-яких перебільшень півонія вважається найніжнішою квіткою. Свою назву ця квітка отримала не просто так. Існує легенда про лікаря, на ім'я Пеон, який зцілював богів та людей від ран, які вони отримували в боях. Дивовижно красиву та пишну, цю квітку можна побачити різних кольорів - від білого до фіолетового. Ось така красива півонія росте під вікнами будинку моїх дітей. А ви любите півонію?

Коментарі

Опубліковано 31 січня 2024 - 10:23 користувачем Алла

дочекаюсь полуниць і неодмінно приготую таку смакоту!!!

Опубліковано 31 січня 2024 - 20:09 користувачем Irina

Алла, неодмінно приготуй, це дууууже смачно!

Коментувати