Холодний суп Таратор (Рецепт Болгарської кухні)

Опубліковано користувачем Irina

Відпочиваючи в Болгарії, я спробувала багато різних страв. Не можу сказати, що я фанат болгарської кухні, такої наприклад, як італійської, але все ж там дуже смачно готують, це правда! Чого тільки вартий холодний суп Таратор, рецептом якого поспішаю поділитися. Цей суп стане відмінним рішенням в літню спеку, адже він готується на основі натурального йогурту, кефіру або інших кисломолочних напоїв. До речі, цей смачний холодний суп популярний не тільки в Болгарії, але і в Македонії, Греції, Туреччині та Албанії. Скільки країн, стільки і різних нюансів в приготуванні. Я ж хочу запропонувати приготувати саме болгарський варіант цієї страви, який нам подавали перед другими стравами. Цікаво, що цей суп дуже ситний, оскільки в його склад входять горіхи. Приготувавши його і спробувавши першу ложку всі мої спогади про цю чудесну гостинну країну, де до речі годують наповал.

Для приготування холодного супу Таратор нам знадобиться:

  •     500 мл. натурального йогурту без добавок (можна кефіру)
  •     2 середніх свіжих огірка (приблизно 300 гр.)
  •     50 гр. волоських горіхів
  •     Пучок свіжого кропу
  •     2 ст.л. олії
  •     2-3 зубки часнику
  •     Сіль, чорний перець за смаком

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування болгарського холодного супу Таратор.

Огірки очищаємо від шкірки і нарізаємо дуже дрібними кубиками.

Також дуже дрібно нарізаємо кріп.

Волоські горіхи подрібнюємо в блендері, а можна потовкти в ступці.

У миску викладаємо порізані огірки, кріп, подрібнені горіхи, сіль і трохи перцю. Додаємо рослинне масло і часник, видавлений через прес.

Гарненько перемішуємо.

Додаємо йогурт і ще раз перемішуємо. На даному етапі додаємо питну воду. Її кількість залежить від бажаної густоти супу. Готовий холодний суп Таратор ставимо в холодильник приблизно на 1 годину, щоб він повністю охолов.

Ось такий дуже апетитний суп у мене вийшов. Смак просто приголомшливий.

У літній спекотний день такий холодний суп буде дуже навіть до речі! Обов'язково спробуйте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 18 вересня 2019 - 09:21 користувачем Leptusa

Мені завжди здавалось, що холодні супи це якось дивно))) Але цього року мала можливість спробувати болгарський суп Таратор, це надзвичайно смачно і дуже класно в літню спеку. Думаю тепер готуватиму Таратор і вдома, рецепт справді чудовий!!!!

Опубліковано 18 вересня 2019 - 23:50 користувачем Irina

Leptusa, дуже дякую за таку оцінку! цей суп дійсно виручає літом, коли дуже жарко! дякую що знайшли час поділитися враженням!

Опубліковано 07 вересня 2018 - 21:36 користувачем Марина

знакомый супчик, довелось попробовать... очень вкусный в летнюю жару... только я бы еще добавил чуток мяты, она очень гармонична в этом супе)))
P.S. кстати фото очень красивые!

Опубліковано 12 вересня 2018 - 20:06 користувачем Irina

Марина, спасибо за комментарий и приятные слова))) насчет мяты, это просто супер, обязательно попробую!!!

Опубліковано 11 червня 2018 - 13:01 користувачем Гость

В такую жару, как сейчас, супчик в самый раз))) обязательно приготовлю!

Опубліковано 13 червня 2018 - 14:23 користувачем Irina

Гость, готовьте на здоровье, суп очень вкусный и освежающий, успехов!

Опубліковано 24 червня 2017 - 10:56 користувачем Alla Skirka

ой... мы такой супчик тоже в прошлом году в Болгарии пробовали, обязательно приготовлю, в летнюю жару - самое то! спасибо большое за рецептик!!! вспомним приятные минуты отдыха!!!

Опубліковано 26 червня 2017 - 20:37 користувачем Irina

Alla Skirka, непременно приготовьте дома, этот суп навеет вам воспоминания о приятном отдыхе в гостеприимной стране!!!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.