Горохова каша зі свининою

Опубліковано користувачем Irina

Горох багатий на поживні речовини, зокрема, білок, клітковину, вітаміни та мінерали, тому неодмінно має бути в раціоні людини. З гороху можна приготувати багато різних смачних страв - гороховий суп, паштет з гороху, горохові котлети тощо. Ми ж приготуємо неймовірно смачну Горохову кашу зі свининою. Для приготування цієї страви підійде горох колотий, який можна купити в будь-якому супермаркеті. Головна умова, щоб на упакуванні було написано, що він не потребує намочування або мінімальний час (1 годину). Щоб каша була ще смачнішою та ситнішою, я приготувала до неї засмажені кусочки свинячої грудинки. Також таку Горохову кашу можна подавати з беконом чи мисливськими ковбасками. Страва виходить неймовірно смачною, тому неодмінно скористайтеся рецептом та приготуйте її. А я чекатиму відгуки.

Для приготування Горохової каші зі свининою нам знадобиться:

  • 1 стакан гороху

  • 3 стакани води

  • 1 цибуля

  • 1 морква

  • 3 зубчики часнику

  • 300 гр свинячої грудинки

  • Сіль, чорний перець до смаку

  • 2 ст.л. олії

  • 50 гр вершкового масла

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачну, ситну Горохову кашу зі свининою.
Щоб каша швидко зварилася, необхідно вибрати правильний горох, а саме, звернути увагу, що написано на упакуванні.
Якщо написано, що горох не потрібно замочувати, чи замочувати на 1 годину, цей горох хороший, він звариться доволі швидко.

Горох промиваємо у холодній воді.

Перекладаємо у миску, заливаємо гарячою водою та лишаємо на 1-2 години, щоб горох набух.
Багато хто додає до води харчову соду, я ж цього не робила.

Відкидаємо горох на друшляк та промиваємо у холодній проточній воді.

Промитий горох перекладаємо у посуд, у якому він буде варитися, додаємо воду.
Обов'язкова умова при варінні — горох та воду беремо у пропорції 1 до 3, тобто, на один стакан гороху беремо 3 стакани води.
Ставимо на газ та чекаємо, поки закипить.

Тим часом нарізаємо кубиком цибулю.

Моркву натираємо на великій терці.

Свинину (у мене грудинка) нарізаємо кубиком.

У сковорідку наливаємо 2 столові ложки олії, викладаємо кусочки свинини та обсмажуємо, постійно перевертаючи.

Солимо, додаємо чорного меленого перцю до смаку.

Горох почав кипіти, знімаємо пінку.

Нариваємо горох кришкою та варимо на помірному вогні приблизно 1 годину.

Кусочки грудинки гарно обсмажилися.

Готове м'ясо перекладаємо у тарілку, його ми будемо подавати до Горохової каші.

На жирі, що витопився зі свинини підсмажуємо цибулю.
Якщо жиру занадто багато, трохи його зливаємо.

Коли цибуля стане прозорою, додаємо натерту моркву та смажимо кілька хвилин.

Щоб наші овочі гарно протушкувалися, додаємо трішечки води та накриваємо кришкою.
Тушкуємо до готовності.

Тим часом гарно зварився горох, він став м'якеньким. 
У ньому лишилося трохи води, так і має бути, бо гороху властиво густіти.

До звареного гороху додаємо протушковані овочі та часник (я пропустила через прес).
Також додаємо солі до смаку.

За допомогою занурювального блендера збиваємо горох до кремоподібної консистенції.

Наша Горохова каша готова.

Викладаємо Горохову кашу у тарілку, додаємо обсмажені кусочки свинини, кусочок вершкового масла та прикрашаємо зеленню петрушки.
Сказати, що це смачно — нічого не сказати!
Горохова каша зі свининою — це самостійна страва, яка неодмінно сподобається, адже виходить дуже і дуже смачною!

СМАЧНОГО!

Коментувати