Друзі, Гречана каша з сушеними грибами - це неймовірно смачна страва, адже гречка чудово поєднується з будь-якими грибами. У мене мікс сушених грибів, до складу якого входять білі гриби, козарики та опеньки. Зрештою, таку кашу можна приготувати і з печерицями, якщо немає сушених грибів. Це безумовно поживна, ситна та неймовірно ароматна страва! Перед приготуванням сушені гриби треба залити окропом та дати постояти 20 хвилин. Воду, яку потім треба злити з грибів можна використати та варити на ній гречку, так смак страви буде ще яскравішим, а запах грибів насиченішим. Усім відомо, наскільки гречка є корисною та поживною, тож неодмінно має бути у раціоні. Приготована за цим рецептом вона сподобається самому вибагливому гурману, адже виходить дуже смачною!
Для приготування Гречаної каші з сушеними грибами нам знадобиться:
-
1 стакан гречки
-
50 гр сушених грибів (у мене мішані - білі, козарики, опеньки)
-
1.5 стакана води
-
1 стакан вершків (у мене 10%)
-
1 велика цибуля
-
2 зубчики часнику
-
60 гр вершкового масла
-
Сіль, чорний мелений перець до смаку
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачної Гречаної каші з сушеними грибами.
У мене мішані лісові сушені гриби, а саме, білі, козарики та опеньки.
В першу чергу замочуємо сушені гриби, заливаємо їх окропом та залишаємо на 20 хвилин.
Тим часом нарізаємо цибулю маленьким кубиком.
В каструлю з товстим дном викладаємо вершкове масло, додаємо порізану цибулю.
Постійно помішуючи смажимо цибулю до прозорості.
З сушених грибів зливаємо воду (відкидаємо гриби на друшляк).
По бажанню цю воду можна використати для приготування гречаної каші.
Сушені гриби дрібно нарізаємо.
До підсмаженої цибулі додаємо дрібно нарізаний часник та постійно помішуючи смажимо 2 хвилини.
До цибулі з часником додаємо дрібно нарізані сушені гриби.
Ретельно перемішуємо та смажимо кілька хвилин.
Гречку перебираємо та кілька разів промиваємо.
Додаємо до цибулі та грибів.
Добре все перемішуємо.
Додаємо до гречки стакан вершків.
Сюди ж додаємо 1.5 стакана води.
Додаємо солі та чорного меленого перцю до смаку.
Ретельно все перемішуємо.
Накриваємо кришкою та готуємо, поки не зникне вся рідина, гречана каша збільшиться в об'ємі та стане м'якою.
Ось така дуже апетитна Гречана каша з сушеними грибами у мене вийшла.
Можна подавати до столу.
Викладаємо Гречану кашу у тарілки, можна притрусити дрібно порізаною зеленню петрушки.
Я подавала Гречана каша з сушеними грибами з салатом з квашеної капусти.
Смакота!
Якщо у вас є трішечки сушених грибів, неодмінно приготуйте гречку за цим рецептом, поєднання просто бомбезне!
СМАЧНОГО!