Індійський суп ДАЛ із маша та овочів

Опубліковано користувачем carabus

Друзі! Вам набрид Борщ або Розсольник з перловкою, вам хочеться чогось більш екзотичного? Тоді приєднуйтесь, оскільки ми сьогодні будемо готувати дуже незвичний Індійський суп ДАЛ з маша ТА овочів. Маш (боби мунго, золотиста квасоля) - це рослина сімейства Бобові. На відміну від квасолі і гороху, маш набагато швидше готується, він дуже корисний, оскільки практично повністю засвоюється організмом, в ньому є достатня кількість білка. Він багатий рослинними жирами, вуглеводами, в машІ є кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, селен, залізо і мідь. Маш багатий вітамінами групи В і містить клітковину. Сподіваюся я вас переконала купити в супермаркеті даний корисний продукт і приготувати з нього неймовірно смачний, насичений, ароматний суп. Така кількість інгредієнтів розрахована на 2 літра води, суп виходить не дуже рідким, але в той же час не нагадує кашу.

Для приготування Індійського супу ДАЛ з маша та овочів нам знадобиться:

  • 100 гр. машу
  • Невеликий кабачок (краще цукіні)
  • 1 помідор
  • 1 невеликий червоний перець
  • 1 невеликий жовтий перець
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1/2 ч.л. куркуми
  • 1/2 ч.л. карі
  • 1/2 ч.л. солодкої паприки
  • 1/2 ч.л. сушеного імбиру
  • 1/3 ч.л. зерен зіри (кумина)
  • Сіль за смаком
  • 2 лаврові листки
  • Рослинна олія для смаження
  • Зелень кінзи

Ось з таких продуктів ми приготуємо неймовірно цікавий і смачний суп родом з Індії. Маш заливаємо холодною водою і залишаємо постояти на 3-4 години.

Тоді наливаємо в каструлю 1.5 літра води, додаємо маш.

Включаємо газ, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо варитися на невеликому вогні 30 хвилин.

Тим часом підготуємо всі інгредієнти. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком.

Моркву натираємо на дрібній тертці.

Дрібно нарізаємо кінзу.

Кабачок нарізаємо дрібними кубиками.

Два види перцю нарізаємо дрібними кубиками.

Помідор очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками.

Всі інгредієнти підготовлені, можна приступати до приготування.

У пательню наливаємо 2-3 ст.л. олії, коли вона добре розігріється додаємо зіру і смажимо, поки вона не почне потріскувати.

Сюди ж додаємо всі спеції - куркуму, карі, паприку і сушений імбир.

Добре перемішуємо і обсмажуємо.

До спецій додаємо порізану цибулю і готуємо до напівпрозорості.

Додаємо потерту моркву і смажимо кілька хвилин.

Тепер додаємо перець, перемішуємо.

Додаємо кабачок або цукіні.

Ретельно перемішуємо і смажимо кілька хвилин.

Тепер додаємо порізаний помідор.

Перемішуємо, додаємо сіль і смажимо 2-3 хвилини.

На цей час маш повністю звариться. Доливаємо трохи води і додаємо лавровий листок.

Всі підсмажені овочі додаємо до машу, ретельно перемішуємо.

Додаємо порізану кінзу. Перевіряємо суп на сіль, якщо треба, досолюємо.

Накриваємо кришкою і варимо ще 10 хвилин на невеликому вогні.

Ось такий дуже апетитний, ароматний, смачний суп вийшов. Розливаємо по тарілках і пригощаємося.

Суп вийшов в міру густим і неймовірно смачним. Кінза надає цьому супу особливу нотку. Мій чоловік просто в захваті.

А це для гарного настрою! Травень - це пора, коли все оживає, все розквітає яскравими фарбами. А ще це пора гроз. Спіймати ось такий незвичайний кадр красивої гілочки квітів на тлі грози, що насувається, вдалося моїй читачці, прекрасному фотографу Leptusa, яка поділилася цим фото. Величезне спасибі за неймовірні відчуття!

СМАЧНОГО!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.