Сьогодні я до вас з ще однією дуже простою у приготуванні закускою, яка прикрасить будь-який святковий стіл. Це - канапе з бринзою, помідором і огірком. До того ж, ці канапе з бринзою дуже смачні. Вони можуть стати чудовою альтернативою традиційним канапкам. Бринзу можна сміливо замінити сиром фета, вийде теж дуже добре. Кількість інгредієнтів можна брати на свій смак, адже комусь більше подобається, коли більше зелені, комусь ні. Те саме з часником. Хліб для канапе можна використовувати теж різний, наприклад, житній, Бородинський або сірий для тостів. Отже, давайте приступимо.
Для приготування 10 канапе з бринзою, помідором і огірком нам знадобиться:
- 5 шматочків хліба (у мене Бородинський)
- 100 гр. бринзи або сиру Фета
- Зелень кропу за смаком
- 1-2 зубки часнику
- 2 ст.л. майонезу
- Свіжий помідор
- Свіжий огірок
- Зелень петрушки (для прикраси)
Щоб наші канапе були не тільки смачними, а й красивими скористаємося виїмками для печива і зробимо з хліба красиві квіточки.
З одного шматка хліба у мене вийшло по 2 хлібних квіточки. Краще використовувати вже порізаний хліб, тоді основа для канапе буде однаковою і рівною.
На сухій сковороді обсмажуємо шматочки хліба з обох сторін до золотистої скоринки. Залишаємо остигати, тим часом приготуємо начинку.
У мисочку викладаємо бринзу, ретельно розминаємо виделкою. Додаємо дрібно порізаний кріп (кількість за смаком), видавлений через прес часник, майонез.
Добре перемішуємо до отримання однорідної кремоподібної маси.
На кожну скибочку підсмаженого хліба викладаємо сирну масу (трохи з гіркою), зверху прикрашаємо порізаним помідором і огірком. Збоку прикрашаємо гілочкою зелені петрушки.
Ось такі красиві і дуже смачні канапе з бринзою у мене вийшли. Обов'язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Артур, интересное решение, надо попробовать! Спасибо!
очень красивое оформление, классная идея, вкусно, просто и красиво!!!
Leptusa, спасибо большое, ваши комментарии вдохновляют!
А я делаю так, укладываю канапе на пекарскую бумагу и запекаю в разогретой до 180 градусов духовке 15 минут, пока сыр не станет тягучим. Лучше подавать горячими.
absavto-56.ru, хорошая идея, спасибо!!!
очень симпатично получилось!
надо и себе попробовать))
домохозяйка, обязательно попробуйте, очень легко, доступно и вкусно! уверена вам понравится)))
Спасибо за рецепт! а можно приготовить так - нарезаем хлеб на порционные кусочки. Выкладываем на каждый кусочек хлеба ломтики сыра, помидор и майонез. Канапе посыпаем листиками зелёного базилика. Очень вкусно!