Капуста, запечена з м'ясними кульками

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, сьогодні у мене дуже незвичний, смачний та оригінальний рецепт, а саме, Капуста, запечена з м'ясними кульками. Ця страва неодмінно сподобається тим, хто любить страви з капусти. Рецепт цієї справи я випадково побачила в інстаграмі та вирішила приготувати цю страву, додавши до неї трішечки свого. В результаті вийшла дуже смачна страва (чоловік сказав, що чимось нагадує голубці). Для приготування страви краще брати капусту середнього розміру. М'ясні кульки можна приготувати з будь-якого фаршу - курячого, свиного, індичого. Мені більше до смаку курячий, тому я використовувала саме його. Ця страва дуже смачна гаряча. Для її приготування можна використовувати улюблені спеції. Можу впевнено сказати - результатом я задоволена.

Для приготування Капусти, запеченої з м'ясними кульками нам знадобиться:

  • 1 головка білокачанної капусти

Для фаршу:

  • 2 курячих філе
  • 1 цибуля
  • 3 зубчики часнику
  • 1 яйце
  • Сіль, чорний перець до смаку
  • Паприка до смаку
  • 2 ст.л. манної крупи

Для заправки:

  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 2 ст.л. сметани
  • 3 ст.л. маринованого перцю з овочами (лечо)
  • Сіль, чорний перець до смаку
  • 300 мл води

Ось такі продукти нам знадобляться, аби приготувати дуже оригінальну, неймовірно смачну страву - Капусту, запечену з м'ясними кульками.

Щоб приготувати фарш, перемелюємо куряче філе та цибулю.
Додаємо вичавлений через прес часник.
Додаємо яйце, сіль, перець, паприку до смаку, манку.
Все ретельно перемішуємо та залишаємо, щоб манка добре набрякла та з'єдналася з м'ясом.
Наш курячий фарш готовий.

Тим часом підготуємо капусту.
В капустині зрізаємо “шапочку”.
За допомогою ножа виймаємо з капусти серединку, лишаючи стінки приблизно 0.7 см.
Залишки капусти не викидаємо, її можна використати для борщу чи тушкування.

З фаршу формуємо кульки (у мене вийшло 12 штук).

Тепер приготуємо заправку.
До води додаємо томатну пасту, сметану та овочеве лечо.
Додаємо сіль, чорний перець до смаку та добре перемішуємо.
Якщо овочевого лечо немає, його можна замінити свіжим болгарським перцем, який також додасть особливої нотки страві.

В капустину наливаємо частину заправки та викладаємо перший шар м'ясних кульок.

На перший шар кульок викладаємо другий шар.

Зверху заливаємо кульки заправкою, ще трохи заправки наливаємо у форму для запікання.

Накриваємо “шапочкою” з капусти.

Накриваємо форму з капустою фольгою та ставимо у духовку, розігріту до 180 градусів.

Запікаємо приблизно 50 хвилин, все залежатиме від капусти, вона має бути м'якою.

Ось така дуже апетитна Капуста, запечена з м'ясними кульками у мене вийшла.

Поливаємо готову капусту з м'ясними кульками заправкою та подаємо до столу.

Відрізаємо кусочок капусти, додаємо м'ясну кульку, трішечки заправки.
Це дуже смачно! Це дуже незвично!
Варто спробувати!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 20 січня 2023 - 20:31 користувачем Вікуся

Так дійсно незвичний і дуже цікавий рецепт! Я люблю капусту, треба якось спробувати, дякую за доступні та смачні рецепти!

Опубліковано 20 січня 2023 - 20:37 користувачем Irina

Вікуська, готуй на здоров'ячко!!! Страва вийшла дуже смачною та не звичною, капусточка добре пропеклася, але водночас лишилася трішечки хрумкою та дуже прикрасило смак лечо з болгарського перцю)

Коментувати