Картопля, фарширована м'ясом

Опубліковано користувачем Irina

Таку фаршировану картоплю я готую вже протягом багатьох років, і вона досі нікому не набридла. Мабуть, секрет у тому, що з цією стравою завжди можна експериментувати, додаючи нові інгредієнти та поєднання смаків. Іноді я додаю до картоплі гриби, які надають страві ніжного і водночас насиченого смаку, іноді готую сметанний соус з часником, який робить страву більш кремовою та ароматною. Сьогодні ж я вирішила приготувати картоплю, фаршировану соковитою свининою та щедро посипану твердим сиром. Коли страва вийшла з духовки, аромат смаженої свинини, розплавленого сиру та запеченої картоплі наповнив усю кухню, створюючи неймовірну атмосферу затишку. Особливо смачним вийшов верхній шар тертого сиру, який при запіканні підрум’янився і додав страві особливого шарму та апетитного хрускоту. Кожен шматочок вражав гармонійним поєднанням смаків, і ця страва знову підтвердила, що проста картопля може стати справжнім кулінарним шедевром.

Для приготування нам знадобиться:

  • Картопля – 8 штук
  • Свинина – 400 грам
  • Твердий сир – 150 грам
  • Сметана - 200 грам
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • Невеликий пучок кропу
  • Сіль, перець до смаку
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 1 склянка води
  • 2-3 ст.л. олії

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачної фаршированої картоплі.

До перемеленого фаршу додаємо яйце, сіль, чорний мелений перець до смаку, зелень кропу.    

Ретельно все перемішуємо.

Картоплю очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, причому з іншого боку можна теж трохи підрізати, так картопля буде стійка та не падатиме.

Невеликим ножем вирізаємо заглиблення так, щоб залишилися тонкі стінки. Вирізану картоплю не викидаємо, вона нам ще знадобиться. Рештки картоплі викладаємо у блендер.

За допомогою блендера подрібнюємо картоплю (я використала лише половину).

Подрібнену картоплю додаємо до фаршу та ретельно перемішуємо.

Кожну половинку картоплі фаршируємо м'ясом, причому фарш можна не шкодувати, його виходить достатньо, щоби накладати з гіркою. Нафаршировану картоплю викладаємо в зручний посуд, змащений олією. 

Тепер приготуємо заправку. До сметани додаємо 2 столові ложки томатної пасти.

Додаємо склянку води.

Ретельно все перемішуємо.

Сметанною заливкою поливаємо картоплю, накриваємо кришкою та ставимо у розігріту до 200 градусів духовку, приблизно на годину. Це залежить від сорту картоплі.

Сир натираємо на дрібній терці.

Наша Картопля, фарширована м'ясом практично готова.

За кілька хвилин до готовності страви посипаємо нашу картоплю тертим сиром та допікаємо, щоб сир розплавився і утворилася гарна сирна скоринка. До цієї страви дуже підходить салат зі свіжих овочів!

А це для гарного настрою! Настурції — сонце у вашому саду! 
Яскраві, життєрадісні, немов маленькі сонечка, настурції завжди додають тепла та радості в будь-який куточок. Їхні помаранчеві та жовті квіти не тільки гарно виглядають, а й приваблюють корисних комах, роблячи сад більш живим і здоровим. Цікаво: квіти настурції їстівні, тож вони можуть стати яскравим акцентом у салатах або десертах! Нехай ці сонячні барви надихають на теплі думки та яскраві моменти щодня. Ці квіти завжди вирощувала моя бабуся Аня, тому з ними пов'язані найкращі спогади дитинства!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 24 жовтня 2021 - 14:47 користувачем Олечка

самый любимый рецепт картошки, который подходит как на каждый день, так и на праздник)

Опубліковано 24 жовтня 2021 - 23:32 користувачем Irina

Олечка, спасибо большое за приятный комментарий! Полностью с вами согласна, это блюдо отлично подойдет и на праздничный стол в качестве горячего)

Опубліковано 07 листопада 2019 - 18:56 користувачем Оксана

у меня слюнки до пола, выглядит ну просто супер! обожаю такую картошку, обязатально приготовлю!

Опубліковано 09 листопада 2019 - 09:42 користувачем Irina

Оксана, спасибо что заглянули, готовьте на здоровье, это очень вкусно! жду результата!

Опубліковано 14 березня 2016 - 15:36 користувачем juliadiets

Картофель, фаршированный курицей и грибами, будет очень красиво смотреться на праздничном столе. Может выступать и в качестве гарнира, и как самостоятельное блюдо. Несмотря на простоту приготовления, фаршированный картофель невероятно вкусный и очень сытный.

Опубліковано 15 березня 2016 - 09:48 користувачем Irina

juliadiets, да согласна, картошечка с курицей и грибами - это настоящая вкуснятина!

Опубліковано 27 жовтня 2015 - 15:42 користувачем Глория

это любимое блюдо моей семьи, спасибо что напомнили, обязательно в ближайшее время буду готовить!

Опубліковано 27 жовтня 2015 - 19:38 користувачем Irina

Глория, на здоровье готовьте и радуйте свою семью!

Опубліковано 17 лютого 2013 - 20:44 користувачем vestaaa

А я такую картошку с сосисками готовлю, тоже вкусно!

Опубліковано 18 лютого 2013 - 15:44 користувачем Irina

Согласна, только я бы приготовила тогда томатный соус, мне кажется очень подошел бы под сосиски.

Опубліковано 29 січня 2013 - 11:31 користувачем красава

очень вкусное блюдо, тоже часто его готовлю!

Опубліковано 29 січня 2013 - 15:49 користувачем Irina

Очень рада!!!

Опубліковано 20 січня 2013 - 21:56 користувачем Алла

Да,Вы правы,здесь можно экспериментировать.Я например иногда кладу в середину картошки колбасу смешанную с сырым яйцом и укропом.Тоже очень вкусно.

Опубліковано 20 січня 2013 - 23:26 користувачем Irina

Да, я знаю этот рецепт, очень вкусно, полностью согласна! Спасибо, что напомнили, обязательно приготовлю!

Коментувати