Картопля, фарширована м'ясом

Опубліковано користувачем Irina

Таку фаршировану картоплю я готую вже протягом багатьох років, і вона поки що нікому не набридла, а причина, найімовірніше у тому, що з цією стравою завжди можна поекспериментувати. Іноді до картоплі додаю гриби, іноді сметанний з часником соус. Сьогодні ж приготувала картоплю, фаршировану свининою та посипану твердим сиром. Вийшло дуже смачно, тертий сир надав страві особливого шарму.

Для приготування нам знадобиться:

  •     Картопля – 8 штук
  •     Свинина – 400 грам
  •     Твердий сир – 150 грам
  •     Сметана - 200 грам
  •     1 цибулина
  •     1 яйце
  •     Невеликий пучок кропу
  •     Сіль, перець до смаку

Картоплю очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл, причому з іншого боку можна теж трохи підрізати, так картопля буде стійка та не падатиме. Невеликим ножем вирізаємо заглиблення так, щоб залишилися тонкі стінки. Вирізану картоплю не викидаємо, вона нам ще знадобиться.

Для приготування начинки - м'ясо, цибулю та картоплю, що залишилася з серцевини, перемелюємо. Додаємо яйце, сіль, перець та трохи дрібно порізаного кропу.

Кожну половинку картоплі фаршируємо м'ясом, причому фарш можна не шкодувати, його виходить достатньо, щоби накладати з гіркою.

Нафаршировану картоплю укладаємо в жаровню, змащену олією. У мене вона велика, тож виходить в один ряд.

Поливаємо сметаною та ставимо в добре розігріту духовку.

Запікати страву потрібно за температури 200 градусів, приблизно годину. Це залежить від сорту картоплі.

За кілька хвилин до готовності страви посипаємо нашу картоплю тертим сиром та допікаємо, щоб сир розплавився і утворилася гарна сирна скоринка. До цієї страви дуже підходить салат зі свіжих овочів!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 24 жовтня 2021 - 14:47 користувачем Олечка

самый любимый рецепт картошки, который подходит как на каждый день, так и на праздник)

Опубліковано 24 жовтня 2021 - 23:32 користувачем Irina

Олечка, спасибо большое за приятный комментарий! Полностью с вами согласна, это блюдо отлично подойдет и на праздничный стол в качестве горячего)

Опубліковано 07 листопада 2019 - 18:56 користувачем Оксана

у меня слюнки до пола, выглядит ну просто супер! обожаю такую картошку, обязатально приготовлю!

Опубліковано 09 листопада 2019 - 09:42 користувачем Irina

Оксана, спасибо что заглянули, готовьте на здоровье, это очень вкусно! жду результата!

Опубліковано 14 березня 2016 - 15:36 користувачем juliadiets

Картофель, фаршированный курицей и грибами, будет очень красиво смотреться на праздничном столе. Может выступать и в качестве гарнира, и как самостоятельное блюдо. Несмотря на простоту приготовления, фаршированный картофель невероятно вкусный и очень сытный.

Опубліковано 15 березня 2016 - 09:48 користувачем Irina

juliadiets, да согласна, картошечка с курицей и грибами - это настоящая вкуснятина!

Опубліковано 27 жовтня 2015 - 15:42 користувачем Глория

это любимое блюдо моей семьи, спасибо что напомнили, обязательно в ближайшее время буду готовить!

Опубліковано 27 жовтня 2015 - 19:38 користувачем Irina

Глория, на здоровье готовьте и радуйте свою семью!

Опубліковано 17 лютого 2013 - 20:44 користувачем vestaaa

А я такую картошку с сосисками готовлю, тоже вкусно!

Опубліковано 18 лютого 2013 - 15:44 користувачем Irina

Согласна, только я бы приготовила тогда томатный соус, мне кажется очень подошел бы под сосиски.

Опубліковано 29 січня 2013 - 11:31 користувачем красава

очень вкусное блюдо, тоже часто его готовлю!

Опубліковано 29 січня 2013 - 15:49 користувачем Irina

Очень рада!!!

Опубліковано 20 січня 2013 - 21:56 користувачем Алла

Да,Вы правы,здесь можно экспериментировать.Я например иногда кладу в середину картошки колбасу смешанную с сырым яйцом и укропом.Тоже очень вкусно.

Опубліковано 20 січня 2013 - 23:26 користувачем Irina

Да, я знаю этот рецепт, очень вкусно, полностью согласна! Спасибо, что напомнили, обязательно приготовлю!

Коментувати