Друзі! Сьогодні у мене дуже смачна страва, а саме, Картопля з фаршем та грибами. До того ж подана дуже оригінально. Приготувати таку страву зовсім не складно, запевняю вас. Для приготування можна використовувати будь-який фарш (телячий, свиний, курячий чи індичий), а можна поєднувати (у мене свиний + курячий). Гриби також можна взяти до смаку, в ідеалі білі гриби, але не менш смачно виходить з печерицями, які доступні в будь-який час та пору року. Якщо є заморожені гриби, не вагайтеся, вони також підходять. Отож, до роботи!
Для приготування Картоплі з фаршем та грибами нам знадобиться:
- 6 середніх картоплин
- 1 цибуля
- 300 гр фаршу (у мене свиний + курячий)
- 250 гр печериць
- Сіль, чорний мелений перець, паприка до смаку
- Зелена цибуля
- 1 зубчик часнику
- 30 гр вершкового масла
- 2 ст.л. олії
- 100 гр твердого сиру
- Зелень петрушки
Ось з таких продуктів ми будемо готувати надзвичайно смачну страву, а саме, Картоплю з фаршем та грибами.
Для цього рецепту підійде будь-який фарш, я ж використовувала свинячий + курячий.
В першу чергу нам треба зварити картоплю.
Чистимо картоплю, нарізаємо на 4 частини, заливаємо холодною водою та ставимо варитися.
Тим часом приготуємо начинку з фаршу та грибів.
Цибулю чистимо та нарізаємо дрібним кубиком.
Печериці миємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо (чистити не потрібно).
В сковорідку наливаємо олію, додаємо нарізану цибулю та смажимо кілька хвилин, щоб вона стала прозорою.
Коли картопля закипить, знімаємо пінку, трішечки підсолюємо, накриваємо кришкою та варимо до готовності.
Поки смажиться цибуля, не будемо гаяти часу та натремо на великій терці сир.
До смаженої цибулі додаємо порізані печериці, перемішуємо та готуємо, поки не випарується вся вода.
Тим часом дрібно наріжемо зелену цибулю.
Підсмажені печериці з цибулею викладаємо на тарілку. На сковорідку викладаємо фарш.
Смажимо, постійно перемішуючи, щоб не було великих грудочок.
До фаршу додаємо підсмажені печериці з цибулею, вичавлюємо зубок часнику.
Додаємо сіль, чорний мелений перець та паприку до смаку.
Добре перемішуємо та смажимо ще 2-3 хвилини до готовності.
З вареної картоплі зливаємо воду та мнемо, як на пюре.
Додаємо до картоплі вершкове масло та порізану зелену цибулю.
Наша картопля готова!
Деко, в якому буде запікатися наша страва, змащуємо олією.
З картоплі робимо (бажано однакові за розміром) кульки.
У мене вийшло 8 картопляних кульок.
В кожній картопляній кульці робимо заглиблення.
В кожну кульку викладаємо трішечки натертого сиру.
На сир викладаємо начинку з фаршу та печериць.
Зверху на начинку знову викладаємо натертий сир.
Запікаємо Картоплю з фаршем та грибами в розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно 15-20 хвилин.
Готову Картоплю з фаршем та грибами викладаємо в тарілку та посипаємо дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Цю страву можна подавати з салатом, квашеними огірочками, маринованими помідорами, соусом, хто як більше любить.
Така Картопля з фаршем та грибами неодмінно прийдеться до смаку, бо виходить неймовірно смачною, ніжною та водночас ситною.
Неодмінно приготуйте цю страву, потіште своїх близьких та себе, не пожалкуєте!
СМАЧНОГО!