Ця проста, але дуже смачна страва, напевно сподобається багатьом, адже картопляне пюре з ароматним, підсмаженим фаршем - це відмінне поєднання. Ці картопляні котлети ми будемо готувати в духовці. Все робиться напрочуд просто, легко та швидко. Якщо у вас в холодильнику залишилося пюре і ви не знаєте, куди його пристосувати, можете сміливо з нього приготувати ось такі апетитні картопляні котлети з фаршем, на вечерю з салатом зі свіжих овочів - саме те!
Для приготування картопляних котлет з фаршем нам знадобиться:
- 500 гр. фаршу (у мене свинячий)
- 600 гр. картоплі
- 1 яйце
- 2.5-3 ст.л. борошна
- 1 цибулина
- Сіль, чорний перець за смаком
- 1 яйце для змащування
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати смачні картопляні котлети з фаршем.
У мене фарш домашній (свинячий).
Кожну картоплину розрізаємо на 2-4 частини в залежності від розміру, щоб вона швидше зварилася.
Заливаємо водою і ставимо на вогонь варитися. Солимо до смаку.
Варимо картоплю на помірному вогні до готовності. Намагаємося, щоб картоплю не переварити, оскільки вона втратить частину крохмалю, тому з тістом буде працювати не зручно (ліпити котлети буде складно).
Тим часом цибулину нарізаємо дрібними кубиками.
На сковороді з додаванням рослинної олії обсмажуємо до м'якості цибулю, періодично її помішуючи.
Обсмажуємо до появи золотистого кольору.
До цибулі викладаємо фарш.
Обсмажуємо фарш з цибулею, постійно помішуючи і розминаючи м'ясні грудочки.
Додаємо сіль, чорний перець, улюблені спеції.
Я ще вирішила додати спеції до фаршу.
Обсмажуємо фарш до готовності. Наша начинка готова.
Перекладаємо начинку в чисту миску, щоб вона охолола.
З картоплі зливаємо всю воду.
Гарячу картоплю розминаємо в пюре і даємо трохи охолонути.
До картопляного пюре додаємо яйце, борошно, чорний мелений перець.
Добре перемішуємо.
Виходить м'яке, однорідне картопляне тісто. Воно може трохи липнути до рук, тому при формуванні котлет руки можна припудрити борошном або змастити рослинним маслом. При необхідності можна додати до тіста ще трохи борошна.
Тепер починаємо формувати наші котлети. Беремо порцію тіста, робимо з неї круглий коржик, викладаємо його на поверхню, присипану борошном. У центрі робимо невелике заглиблення та викладаємо начинку.
Краї тіста з'єднуємо, надаємо нашим котлеткам продовгасту форму.
Аналогічно робимо з іншим тістом та начинкою.
Готові картопляні котлети викладаємо на деко, застелені фольгою.
Змащуємо котлети яйцем.
У мене вийшло 10 картопляних котлет з фаршем.
Запікаємо котлети в попередньо розігрітій до 180С духовці, приблизно 20-25 хвилин, вони повинні зверху добре зарум'яниться.
Подаємо картопляні котлети з фаршем гарячими.
Їх можна подати зі сметаною, з соусом, або як у мене, з салатом зі свіжих овочів.
Котлети вийшли неймовірно смачні, ситні, ароматні, і дуже-дуже ніжні.
Особливо смачні такі котлети в гарячому вигляді.
Обов'язково порадуйте своїх близьких ось такими смачними, домашніми картопляними котлетами з дуже смачною м'ясною начинкою.
Впевнена, ваші старання будуть оцінені! Успіхів!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Сергій, дуже приємно, що страва сподобалася) Я також доволі часто готую такі котлети з начинкою зі сиру, виходить неймовірно смачно! Щиро дякую за гарний коментар та чудову світлину, яку з задоволенням опублікувала! Заходьте ще, завжди рада!
Удачный рецепт, ужин получился вкусным и сытным. Я в картофель добавила еще зелень укропа, кторый очень украсил вкус) Спасибо, рекомендую приготовить!
Жанна, очень рада, что ужин пришелся по вкусу, у меня не все любят укроп, поэтому я не добавляла, хотя вы совершенно правы, с ним получается еще вкуснее! Спасибо большое за оставленный комментарий!
Цікавий рецепт, одразу котлетка з гарніром) ще тільки приготувати салат і обід готовий) Ням-ням.
Вікуська, це ти точно підмітила! Котлетки такі смачнючі, ми їх з"їли навіть не помітили коли) твоїм хлопцям точно сподобаються, особливо самому старшому)
Дуже дякую за рецепт. Котлети вийшли дуже смачні,тільки замість фаршу взяли солений сир з і свіжим кропом. Неодмінно ще приготуємо з м'ясним фаршем. Фото наших картопляних котлет вислав