Картопляний суп-пюре з вершками

Опубліковано користувачем Irina

Нам так полюбилися супи-пюре, що готую їх доволі часто. Сьогодні хочу запропонувати неймовірно смачний та простий у приготуванні Картопляний суп-пюре з вершками. Цей суп виходить дуже ароматний, з ніжною кремовою консистенцією та неперевершеним смаком. Такий суп часто подають з грінками чи сухариками, я ж подавала з кусочками смаженого шпондера (бекону). Також можна подати з копченими ковбасками, в будь-якому випадку буде дуже смачно. Приготувати такий суп зовсім не складно, до того ж це займе не багато часу, в результаті ви отримаєте смачну поживну страву. Не менш смачним є Гарбузовий крем-суп з грибами чи Кабачковий крем-суп, так що вибирайте та готуйте на здоров'я!

Для приготування Картопляного супу-пюре з вершками нам знадобиться:

  • 5 картоплі (приблизно 500 гр)

  • 1 цибуля

  • 1 морква

  • 2 зубчики часнику 

  • Цибуля порей

  • Зелена цибуля

  • 200 мл вершків (у мене 15%)

  • Сіль, чорний перець до смаку

  • 2-3 ст.л. олії

  • 20 гр вершкового масла

  • 1 літр води чи бульйону (у мене бульйон)

  • 1 плавлений сирок

  • Шпондер для подачі

  • Зелень для подачі

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування неймовірно смачного Картопляного супу-пюре з вершками.
Я готувала цей суп на основі бульйону з курки, але можна використати просто воду.

Цибулю та часник дрібно нарізаємо.

У каструлю з товстим дном наливаємо 2-3 ст.л олії, викладаємо порізану цибулю та часник.
Смажимо до прозорості.

Тим часом нарізаємо порей та зелену цибулю.

Викладаємо у каструлю, перемішуємо та смажимо кілька хвилин, постійно помішуючи.

Моркву чистимо та нарізаємо зручним для вас способом (можна натерти на великій терці).

Порізану моркву викладаємо до решти продуктів.
На цьому етапі додаємо вершкове масло.

Ретельно все перемішуємо та смажимо кілька хвилин.

Сюди ж додаємо порізану картоплю.

Перемішуємо та тушкуємо кілька хвилин.

До овочів, що протушкувалися додаємо бульйон чи воду.

Добре все перемішуємо.

Коли суп почне кипіти накриваємо його кришкою та варимо до готовності овочів, які мають бути м'якими.

Тим часом нарізаємо шпондер на тонкі скибочки, а потім на невеличкі квадрати.

Плавлений сир натираємо на дрібній терці.

Шпондер викладаємо на сковорідку та постійно помішуючи підсмажуємо до золотавої скоринки.

У суп викладаємо натертий плавлений сирок.

Добре перемішуємо.
Додаємо сіль та чорний мелений перець до смаку.
Варимо ще 3-5 хвилин, щоб плавлений сир добре розчинився.

За допомогою занурювального блендера перебиваємо суп у пюре, щоб консистенція була максимально однорідно, схожою на кремоподібну.

Тепер наливаємо у суп-пюре вершки (у мене 15%), але можна брати будь-якої жирності, це на ваш смак та розсуд.

Ретельно все перемішуємо та даємо покипіти 2-3 хвилини.
Наш Картопляний суп-пюре з вершками готовий.

Наливаємо суп у тарілки.
Ви тільки подивіться як апетитно він виглядає, а аромат який стоїть на кухні!

Викладаємо у Картопляний суп-пюре з вершками підсмажені кусочки шпондера, прикрашаємо гілочкою зеленої петрушки.
Можна додати сухарики, я ж подавала з дуже смачним хлібом.

Друзі, гадаю, що від тарілочки такого смачного та апетитного супу мало хто відмовиться.
Мій чоловік і головний дегустатор сказав, що ця страва ресторанного рівня.
Неодмінно приготуйте і ви не пожалкуєте!

А це для гарного настрою! Друзі, а які квіти любите ви? Я вже не одноразова писала, що моїми улюбленими квітами є айстри, але на жаль вони квітнуть лише на початку осені. А ще я дуже люблю ніжні троянди, білі хризантеми, ромашки та волошки. Ось таке чудове поєднання квітів в букеті, який ми подарували нашій доці-невістці, яка народила нам третю онучку!

СМАЧНОГО!

Коментувати