Кольорова капуста з печерицями в духовці

Опубліковано користувачем Irina

Кольорова капуста з печерицями в духовці - це смачна та корисна страва, яку варто спробувати приготувати. Ця страва дуже смачна, вона досить ситна, тому може виступати в якості самостійної страви, яку можна подати на обід або вечерю. Також це страва відмінно поєднується, наприклад, із запеченою куркою. Приготувати страву не складе особливих труднощів, та й часу буде потрібно не так багато. Обов'язково приготуйте кольорову капусту з печерицями, сподіваюся вона вам сподобається!

Для приготування кольорової капусти з печерицями в духовці нам знадобиться:

  • 500-600 гр. кольорової капусти (один середній качан)
  • 300 гр. печериць
  • 1 велика морква
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 3-4 ст.л. олії
  • 200 гр. сметани (у мене 20%)
  • 100 гр. твердого сиру
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Зелень для прикраси

Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати смачну і корисну кольорову капусту з печерицями в духовці. Приєднуйтесь!

Кольорову капусту розбираємо на суцвіття. У каструлю викладаємо кольорову капусту, наливаємо води, так, щоб вона повністю покривала капусту, солимо.
Ставимо на невеликий вогонь і варимо приблизно 10 хвилин.

Тим часом чистимо і нарізаємо цибулину.
У сковорідку наливаємо олію і смажимо цибулю до м'якості.

До цибулі додаємо натерту на великій тертці моркву, добре перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин.

Коли морква і цибуля стануть м'якими, викладаємо до них порізані печериці.

Трішечки солимо, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин.

Поки смажаться печериці, не втрачатимемо час і натремо на дрібній тертці сир.

Тепер приготуємо сметанну заливку.
У мисочку зі сметаною додаємо яйце, сіль, перець за смаком, дрібно нарізану зелень петрушки (можна кропу).

Ретельно все перемішуємо.
Наша сметанна заливка готова.

Зварену кольорову капусту відкидаємо на друшляк.

Тепер, коли всі наші інгредієнти підготовлені, починаємо збирати страву.
Варену кольорову капусту викладаємо в глибоку форму для запікання.

Гриби з овочами викладаємо зверху на кольорову капусту.

Наступний шар - потертий твердий сир.

Поливаємо страву яєчно-сметанною сумішшю.

Запікаємо кольорову капусту з печерицями в духовці, що розігріта до 180 градусів приблизно 30 хвилин.

Дістаємо кольорову капусту з духовки, даємо їй трохи охолонути.

Подаємо страву в теплому вигляді з помідорами і зеленню.

Дуже смачна, ситна і апетитна вийшла кольорова капуста з печерицями.
Дуже рекомендую!

А це для гарного настрою! Друзі! Ви любите троянди? Я дуже, правда на першому місці у мене айстри. Ось такі троянди ростуть на городі у моєї читачки Вікторії, яка дуже любить фотографувати і надсилати мені чудові фото, за що їй величезне спасибі!

СМАЧНОГО!

Коментувати