Курячі котлети в беконі

Опубліковано користувачем Irina

Курячі котлети в беконі - це неймовірно смачна страва, яку я рекомендую приготувати на святковий Великодній стіл. Спробувавши один раз, ви просто закохаєтесь в цей рецепт, оскільки страва однаково смачна, як в теплому, так і холодному вигляді. Більш того, ця страва не тільки дуже смачна, але і красиво виглядає зовні, ваші гості будуть в захваті. Замість курячого філе можна використовувати інші сорти м'яса, наприклад, свинину, телятину або їх мікс. В середину котлетки можна покласти шматочок сиру, гриби або кілька оливок. Я обмежилася тільки зеленню петрушки та кропу і додала також в фарш потертий твердий сир. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 10 штук курячих котлет в беконі.

Для приготування курячих котлет в беконі нам знадобиться:

  •     2 невеликі курячі грудки
  •     10 тоненьких кусочків бекону
  •     1 цибулина
  •     1 яйце
  •     1 невелика біла булка або шматок батона
  •     100 мл. молока
  •     100 гр. твердого сиру
  •     0.5 ч.л. сушеного часнику
  •     0.5 ч.л. солодкої паприки
  •     Сіль, чорний перець за смаком

 

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачні, ароматні курячі котлети в беконі.

Білу булку або шматочок батона заливаємо молоком і залишаємо, щоб вона розмокла та розм'якла.

Тим часом приготуємо фарш. Для його приготування я використовувала блендер. У чашу викладаємо порізані куряче філе та цибулю.

Фарш має вийти однорідним.

До фаршу додаємо булку та яйце. Гарненько перемішуємо.

Додаємо всі спеції - сіль, чорний перець, паприку, сушений часник.

І ще раз ретельно перемішуємо.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

Зелень кропу і петрушки дрібно нарізаємо.

Порізану зелень додаємо до тертого сиру і перемішуємо.

Додаємо до курячого фаршу.

Ретельно перемішуємо. Підготовлений курячий фарш потрібно відбити, завдяки чому котлетки будуть ніжними та м'якими.

З фаршу формуємо котлетки та викладаємо на край смужки бекону і загортаємо.

Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо наші курячі котлетки в беконі швом вниз.

Готуємо курячі котлети в беконі в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусах приблизно 25-30 хвилин. Тут важливо не перетримати котлетки, оскільки вони вийдуть сухими.

Якщо у вашій духовці є гриль, останні 5 хвилин можна зарум'янити бекон.

Викладаємо наші котлетки в беконі на святкову тарілку, прикрашаємо зеленню. Ось так дуже апетитно вони виглядають. А смачні які!!!

А ось такі котлетки в розрізі, дуже добре видно шматочки сиру і порізана зелень.

Це дуже проста в приготуванні страва вийшла ну дуже смачною! Обов'язково порадуйте своїх близьких такою смакотою!

А це для гарного настрою! Перша кульбаба пробилася на зеленій траві. Віна більше нагадує яскраве сонечко. Природа прокидається, і цей прекрасний момент завжди вміє вловити Leptusa, за що їй величезне спасибі!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 26 лютого 2021 - 13:58 користувачем Галочка

блюдо выглядит очень аппетитно! спасибо за интересную идею, забираю в копилку!

Опубліковано 14 квітня 2020 - 18:32 користувачем Valentin@

очень заинтересовал рецептик! буду готовить! о результате напишу!

Опубліковано 15 квітня 2020 - 09:13 користувачем Irina

Valentin@, готовьте на здоровье!!! а я буду ждать на результат!!! Успехов!

Коментувати