Курячі котлети в беконі - це неймовірно смачна страва, яку я рекомендую приготувати на святковий Великодній стіл. Спробувавши один раз, ви просто закохаєтесь в цей рецепт, оскільки страва однаково смачна, як в теплому, так і холодному вигляді. Більш того, ця страва не тільки дуже смачна, але і красиво виглядає зовні, ваші гості будуть в захваті. Замість курячого філе можна використовувати інші сорти м'яса, наприклад, свинину, телятину або їх мікс. В середину котлетки можна покласти шматочок сиру, гриби або кілька оливок. Я обмежилася тільки зеленню петрушки та кропу і додала також в фарш потертий твердий сир. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 10 штук курячих котлет в беконі.
Для приготування курячих котлет в беконі нам знадобиться:
- 2 невеликі курячі грудки
- 10 тоненьких кусочків бекону
- 1 цибулина
- 1 яйце
- 1 невелика біла булка або шматок батона
- 100 мл. молока
- 100 гр. твердого сиру
- 0.5 ч.л. сушеного часнику
- 0.5 ч.л. солодкої паприки
- Сіль, чорний перець за смаком
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачні, ароматні курячі котлети в беконі.
Білу булку або шматочок батона заливаємо молоком і залишаємо, щоб вона розмокла та розм'якла.
Тим часом приготуємо фарш. Для його приготування я використовувала блендер. У чашу викладаємо порізані куряче філе та цибулю.
Фарш має вийти однорідним.
До фаршу додаємо булку та яйце. Гарненько перемішуємо.
Додаємо всі спеції - сіль, чорний перець, паприку, сушений часник.
І ще раз ретельно перемішуємо.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
Зелень кропу і петрушки дрібно нарізаємо.
Порізану зелень додаємо до тертого сиру і перемішуємо.
Додаємо до курячого фаршу.
Ретельно перемішуємо. Підготовлений курячий фарш потрібно відбити, завдяки чому котлетки будуть ніжними та м'якими.
З фаршу формуємо котлетки та викладаємо на край смужки бекону і загортаємо.
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо наші курячі котлетки в беконі швом вниз.
Готуємо курячі котлети в беконі в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусах приблизно 25-30 хвилин. Тут важливо не перетримати котлетки, оскільки вони вийдуть сухими.
Якщо у вашій духовці є гриль, останні 5 хвилин можна зарум'янити бекон.
Викладаємо наші котлетки в беконі на святкову тарілку, прикрашаємо зеленню. Ось так дуже апетитно вони виглядають. А смачні які!!!
А ось такі котлетки в розрізі, дуже добре видно шматочки сиру і порізана зелень.
Це дуже проста в приготуванні страва вийшла ну дуже смачною! Обов'язково порадуйте своїх близьких такою смакотою!
А це для гарного настрою! Перша кульбаба пробилася на зеленій траві. Віна більше нагадує яскраве сонечко. Природа прокидається, і цей прекрасний момент завжди вміє вловити Leptusa, за що їй величезне спасибі!
СМАЧНОГО!
Коментарі
очень заинтересовал рецептик! буду готовить! о результате напишу!
Valentin@, готовьте на здоровье!!! а я буду ждать на результат!!! Успехов!
блюдо выглядит очень аппетитно! спасибо за интересную идею, забираю в копилку!