Друзі, пропоную приготувати неймовірно смачну страву, яка підійде як на обід, так і на вечерю. Це - Курячі стегна в сметанному соусі. Для цієї страви можна використовувати не лише курячі стегна, а, наприклад гомілки чи просто порізати курку на шматочки. Це вже на ваш розсуд, кому як більше подобається. Така страва займе достойне місце на вашому столі, адже виходить неймовірно смачною. Якщо готувати страву з курячих грудок, час приготування необхідно трішечки зменшити. Подавати страву можна з будь-яким гарніром — рисом, гречкою, пшеничкою кашею, пастою, макаронами. Я дуже люблю булгур, тож подавала страву с ним. Для приготування соусу можна використовувати воду, але смачніше виходить з бульйоном. Консистенцію соусу можна регулювати, додавши трішечки більше рідини, якщо ви вважаєте, що він занадто густий.
Для приготування Курячих стегон в сметанному соусі нам знадобиться:
-
4 курячих стегна
-
1 цибуля
-
4 зубчики часнику
-
Зелень кропу
-
1 ст.л. борошна
-
200 гр сметани (у мене 20%)
-
Сіль, чорний перець до смаку
-
2 ст.л. олії
-
1 лавровий листок
-
250 мл води чи бульйону
-
10 гр вершкового масла
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування дуже смачних Курячих стегон в сметанному соусі.
Я готувала курячі стегна без шкірки.
Курячі стегна солимо, перчимо та обсмажуємо на олії з обох боків.
Тим часом нарізаємо кубиком цибулю.
Нарізаємо якомога дрібніше, щоб під час приготування цибуля повністю розчинилася у соусі.
Слідкуємо, щоб стегна не підгоріли, перевертаємо їх на іншу сторону.
Стегна викладаємо на тарілку.
До олії, на якій смажились курячі стегна додаємо невеличкий кусочок вершкового масла.
На не великому вогні смажимо порізану цибулю до прозорості.
Дрібно нарізаємо часник.
До цибулі додаємо 1 ложку борошна та добре перемішуємо.
Постійно помішуючи смажимо 1-2 хвилини.
Додаємо сметану.
Добре перемішуємо та даємо закипіти.
Тепер наливаємо воду чи бульйон.
Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
Солимо, додаємо до смаку чорного меленого перцю.
У соус викладаємо обсмажені курячі стегна.
Накриваємо кришкою та тушимо на маленькому вогні приблизно 20-25 хвилин.
Додаємо один лавровий листок, порізаний часник.
Гарно перемішуємо та готуємо під кришкою ще 5 хвилин.
Додаємо до Курячих стегон в сметанному соусі дрібно порізану зелень кропу, перемішуємо, накриваємо кришкою та даємо постояти 5-10 хвилин.
Такі Курячі стегна в сметані можна подавати до будь-якого гарніру - рису, картоплі, гречки, макаронів тощо. Я приготувала дуже смачну кашу булгур з морквою та зеленим горошком.
Подаємо до столу нашу неймовірно смачну страву.
Сметанної підливки не жалкуємо.
Такі Курячі стегна в сметанному соусі неймовірно смачні, з часниковою ноткою та ніжним вершковим соусом.
Неодмінно приготуйте цю страву на обід чи вечерю, впевнена вам сподобається!
СМАЧНОГО!