Лаванда має сильний заспокійливий ефект, знімає стрес (що нам зараз вкрай необхідно), є чудовим способом профілактики сезонної депресії. З засушених квіточок лаванди можна приготувати дуже смачний та корисний чай, додавши до нього улюблені інгредієнти, наприклад, лимон, апельсин, мед тощо. Саме Лавандово-цитрусовий чай я сьогодні готувала. Листочки лаванди у мене екологічно чисті, їх для нас передав друг з Німеччини. Чай за цим рецептом однаково смачний, як у гарячому, так і у холодному вигляді. Чим корисний лавандовий чай я неодмінно напишу в окремій статті, однак кількома секретами його приготування поділюся. По-перше, щоб чай не вийшов гірким, для його приготування слід використовувати лише квіти. По-друге, води на цю кількість продуктів, що я вказала, можна брати за своїм смаком. Чим менше буде води, тим міцнішим буде чай, з яскраво вираженим смаком. Я не дуже люблю міцні чаї, тому додала 1.2 літра окропу, вийшло просто супер.
Для приготування Лавандово-цитрусового чаю нам знадобиться:
-
2 ст.л. сухих квітів лаванди
-
1 гвоздичка
-
2 ломтика лимона
-
2 ломтика апельсина
-
1 ч.л. чорного чаю
-
1 - 1.2 литри води
-
Цукор до смаку
Ось з таких інгредієнтів ми приготуємо неймовірно смачний та корисний Лавандово-цитрусовий чай.
Всі вищеперелічені інгредієнти кладемо у чайник-заварник.
У мене чайник скляний зі спеціальним заварником.
Тож кусочки лимона та апельсина я поклала безпосередньо у чайник, а сухі квіти лаванди, чорний чай та одну гвоздику - у заварник.
Заливаємо окропом (у мене 1.2 літра).
Накриваємо чайник кришкою та даємо настоятися Лавандово-цитрусовому чаю приблизно 10-15 хвилин.
Подаємо Лавандово-цитрусовий чай з цукром чи медом.
Чай вийшов неймовірно духмяний, він красивого кольору та дуже смачний.
Саме до цього чаю я спекла дуже смачний Шоколадно-гарбузовий кекс.
Тож, друзі, якщо ви ще ніколи не куштували такого Лавандово-цитрусового чаю, надолужуйте!
Чекатиму на ваші враження!
СМАЧНОГО!