Лосось у вершковому соусі - це справжній кулінарний шедевр, який поєднує ніжність риби та м’якість кремового соусу. Ця страва вражає гармонією смаків: вершки додають ніжності, помідори - легку кислинку, а часник - пікантні нотки, які підкреслюють природний аромат лосося. Вона ідеально підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу, адже виглядає вишукано та апетитно. Лосось у вершковому соусі одночасно легкий та ситний, корисний та поживний, а подача з рисом або пастою робить страву повноцінною. Ця страва не тільки дарує насолоду смаком, а й створює атмосферу затишку та тепла за столом. Кожен шматочок лосося буквально тане в роті, а ніжний соус додає відчуття свята навіть у буденний день. Лосось у вершковому соусі підкорює серця навіть тих, хто зазвичай не дуже полюбляє рибу, і стає справжньою окрасою будь-якого меню.
Для приготування Лосося у вершковому соусі нам знадобиться:
-
300 г филе лосося
-
1 помідор
-
1 зубчик чеснока
-
Сік лимона
-
Сіль, чорний переь до смаку
-
200 мл вершків (20%)
-
50 гр вершкового масла
-
3 ст. л. оливкового масла
-
Зелень (у мене петрушка)
Філе лосося нарізаємо великими шматочками, солимо, перчимо та приправляємо соком лимона. Обсмажуємо на оливковій олії 5 хвилин з одного боку та 3 хвилини з іншого на добре розігрітій сковорідці. Викладаємо на серветку.
У сковорідку додаємо вершкове масло та подрібнений часник, обсмажуємо кілька хвилин та додаємо нарізаний помідор. Солимо, перчимо за смаком.
Через 3 хвилини вливаємо вершки, доводимо до кипіння й зменшуємо вогонь.
У соус викладаємо рибу, накриваємо кришкою та залишаємо тушкуватися на 5 хвилин. В кінці додаємо дрібно порізану зелень петрушки. Подаємо з відвареним рисом, картопляним пюре чи пастою.
Риба виходить неймовірно ніжною та ароматною.
Неодмінно приготуйте та насолодіться вершковим смаком смачної рибки.
СМАЧНОГО!