Мафіни з чорною смородиною

Опубліковано користувачем Irina

Літо - пора ягід! Чорниця, лохина, малина, суниця, порічка, аґрус, і звичайно ж, чорна смородина, яка дуже корисна. Пам'ятаю моя мама і свекруха завжди заготовляли цю ягоду на зиму, а саме засипали її цукром, щоб зберегти всі вітаміни та корисні речовини. Кущі чорної смородини ростуть в саду у моїх сина та невістки, тому вони завжди діляться з нами врожаєм. Мафіни, які я пропоную приготувати з чорною смородиною, саме її мені кілька днів тому передала невістка, за що їй велике спасибі. Кекси за цим рецептом готуються буквально кілька хвилин, крім самого випікання. Тут не потрібно нічого збивати, змішали всі продукти і все! Дуже вдалий рецепт! Мафіни з чорною смородиною виходять дуже ніжні, пористі, з приємною легкою кислинкою.

Для приготування мафінів з чорною смородиною нам знадобиться:

  •     230 гр. борошна
  •     120 мл. кефіру (у мене 2.5%)
  •     160 гр. цукру
  •     2 яйця
  •     50 мл. рослинного масла
  •     2.5 ч.л. розпушувача
  •     1 пакетик ванільного цукру
  •     1 \ 2 ч.л. кориці
  •     1/3 ч.л. солі
  •     200 гр. ягід чорної смородини

Ось з таких продуктів ми приготуємо дуже смачні, ніжні, з легкою кислинкою маффіни з чорною смородиною.

Спочатку підготуємо сухі інгредієнти.
У миску просіюємо борошно, додаємо цукор, розпушувач, ванільний цукор, корицю та щіпку солі.

Гарненько все перемішуємо.

В іншу миску розбиваємо яйця, додаємо рослинне масло і кефір.
За допомогою вінчика ретельно збиваємо.

Яєчно-кефірну суміш додаємо до борошна.

Добре все перемішуємо.
Тісто має вийти як густа сметана.

Додаємо ягоди чорної смородини.

І ще раз все перемішуємо. Наше тісто готове.

У форму для випікання мафінів вставляємо паперові вкладиші.

Наповнюємо паперові вкладиші тістом, не доходячи на 1/3 до країв.

Випікаємо маффіни при температурі 200 градусів приблизно 30-35 хвилин.

Коли маффіни з чорною смородиною охолонуть, посипаємо їх цукровою пудрою.

З даної кількості тіста вийшло 14 штук кексів, які неймовірно смачні та ніжні.

Ось така краса і смакота виходить.

А ось такі маффіни в розрізі, апетитні чи не так?
Обов'язково приготуйте такі кекси, поки сезон ягід, не пошкодуєте!

А це для гарного настрою! Ось такі дуже ніжні, незвичайні польові квіти сфотографувала Вікторія і як завжди поділилася з нами чудовою світлиною. Я не знаю, як ці квіти називаються, але вони просто неповторні!!! Величезне спасибі Вікторії за це чудо!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 02 серпня 2021 - 23:56 користувачем Гость

отличный рецепт с сезонными ягодами) нам понравился) спасибо)

Опубліковано 03 серпня 2021 - 11:34 користувачем Irina

Гость, мне приятно, что вам понравился рецепт) Готовьте на здоровье!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.