Маковий торт з персиковим суфле

Опубліковано користувачем Irina

Маковий торт з персиковим суфле підкорить своєю ніжністю. Цей смачний, зовсім не нудотний торт я готувала на Новий рік. Він вийшов неймовірно смачним. На перший погляд може здатися, що готувати торт довго і складно, але повірте, це зовсім не так. Цей торт вийде 100%, головне дотримуватися рецепта. Хочу відразу зауважити, що крему виходить досить багато, тому якщо готувати торт у формі 18 см, він вийде дуже високим та красивим. У мене під руками такої форми не виявилося, тому для приготування макового бісквіта я використовувала роз'ємну форму 24 см, відповідно, шар крему вийшов трохи тонше. Обов'язково беріть вершки хорошої жирності, інакше крем просто не зіб'ється. Прикрасити торт можна на свій розсуд, наприклад верх і боки обмазати кремом. Мені подобається мій варіант, тортик вийшов дуже ошатний і неймовірно смачний, що тане в роті.

Для приготування макового торта з персиковим суфле нам знадобиться:

Для макового бісквіта:

  •     6 яєць
  •     120 гр. цукру
  •     120 гр. борошна
  •     100 гр. вершкового масла
  •     100 гр. маку
  •     Дрібка солі

Для персикового суфле:

  •     1 банка консервованих персиків (820 грам)
  •     400 гр. йогурту (у мене з персиковим смаком)
  •     500 мл. вершків (жирність 30% і вище)
  •     40 гр. цукру
  •     Пакетик ванільного цукру
  •     25-30 гр. желатину (у мене швидкорозчинний)
  •     130 гр. персикового сиропу

Для просочення:

  •     Персиковий сироп

Для прикрас:

  •     1 банка консервованих персиків
  •     100 гр. шоколаду (у мене чорний)

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати маковий бісквіт.

Білки відділяємо від жовтків. Білки виливаємо в миску, в якій будемо їх збивати, додаємо дрібку солі.

Збиваємо білки до стійкої піни.
Постійно збиваючи, поступово додаємо цукор.
Збиваємо до стійких піків.

До збитих білків по одному додаємо всі жовтки.

Збиваємо недовго, до отримання однорідної маси.

Додаємо просіяне борошно.

Додаємо мак.

За допомогою силіконової лопатки акуратно перемішуємо легкими рухами від низу до верху, щоб тісто залишилося повітряним.

До тіста додаємо розтоплене вершкове масло.

Перемішуємо до однорідності.

Дно роз"ємної форми вистилаємо пергаментним папером.
Виливаємо тісто і розрівнюємо.

Випікаємо бісквіт в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 40-45 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона повинна бути сухою.

Остиглий бісквіт виймаємо з форми.
У мене вийшов бісквіт висотою 6 см.
Загортаємо бісквіт в харчову плівку і даємо йому відлежатися кілька годин.
Я готувала бісквіт ввечері, а збирала торт вранці.

Для приготування персикового суфле нам будуть потрібні ось такі продукти.

З персиків зливаємо весь сироп, він нам знадобиться для просочення бісквітних коржів.

До желатину додаємо 130 гр. персикового сиропу і залишаємо набухати на час, який вказано на упаковці.

У миску виливаємо охолоджені вершки і збиваємо до загустіння.

Тим часом в мисочку викладаємо консервовані персики.

Вершки збилися дуже добре, тут головне стежити за тим, щоб не вийшло масло.

За допомогою погружного блендера збиваємо персики, щоб вийшло однорідне пюре.

До персикового пюре додаємо йогурт, цукор і ванільний цукор.

Ще раз збиваємо до отримання однорідної маси.

Желатин нагріваємо до повного розчинення, але не кип'ятимо.
Це можна зробити в мікрохвильовці або на водяній бані.

Розтоплений желатин вливаємо до персиків і швидко все перемішуємо.

Персикову масу вливаємо у збиті вершки.

І акуратно перемішуємо до однорідного стану.
Наше суфле готово.

Починаємо збирати наш тортик.
Бісквіт розрізаємо на три коржа.
Для складання торта я використовую роз"ємне кільце.
Викладаємо перший корж і рясно просочуємо його персиковим сиропом.

Викладаємо частину крему і рівномірно розподіляємо по всьому коржу.

Зверху викладаємо другий корж, знову просочуємо, викладаємо крем, зверху третій корж, який теж просочуємо сиропом.

Зверху викладаємо крем, що залишився.
Ставимо торт в холодильник мінімум на 6 годин для стабілізації.

Прикрашаємо торт на свій розсуд. У мене по краях і з боків шоколад, а по середині я прикрасила дольками консервованих персиків, виклавши їх по колу.

Втйшло дуже гарно.

Ось такий торт в розрізі.
Обов'язково приготуйте цей смачний тортик, не пошкодуєте.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 01 жовтня 2021 - 22:33 користувачем Ноелія

Прошу сказати, мак не варити попередньо?

Опубліковано 02 жовтня 2021 - 00:14 користувачем Irina

Ноелія, вітаю вас! Мак варити не потрібно) Це дуже смачний тортик, бажаю вам успіху в його приготуванні!

Коментувати