Який же Новорічний стіл без смачного і красивого десерту? На моєму святковому столі обов'язково буде мандариновий чизкейк, адже саме з мандаринами асоціюється це свято. Даний рецепт цікавий тим, що готується торт легко та просто, його не потрібно випікати. Приготувати його можна заздалегідь, наприклад 30 числа, а 31 грудня подати на стіл. Чизкейк з мандаринами виглядає неймовірно ефектно, він легкий, ніжний та ароматний. Зверху я посипала його кокосовою стружкою, яка нагадує сніг. Порадуйте свою сім'ю і гостей цим смачним і красивим десертом!
Для приготування мандаринового чизкейка нам знадобиться:
- 300 гр. печива (у мене шоколадне)
- 100 гр. вершкового масла
- 420 сиру
- 100 гр. цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 150 гр. сметани (у мене 20%)
- 70 мл. апельсинового соку
- Цедра одного апельсина
- 10 гр. желатину (у мене швидко розчинний)
- 5-6 мандаринів
- 1 упаковка желе (у мене апельсинове)
Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачний, дуже ніжний, зовсім не нудотний мандариновий чизкейк.
Спочатку приготуємо основу. Для цього печиво подрібнюємо в крихту, зробити це можна різними способами, я скористалася блендером. Якщо ви не є шанувальником шоколадного смаку, можете сміливо замінити шоколадне печиво на звичайне.
Крихту з печива перекладаємо в миску і додаємо розтоплене вершкове масло. Гарненько все перемішуємо.
Дно роз"ємної форми (у мене 22 см) вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо основу і рівномірно розподіляємо по всій формі, трохи утрамбовуючи (можна ложкою, можна склянкою). Відправляємо в холодильник, щоб основа трохи схопилася.
Тим часом натремо цедру одного апельсина і вичавимо з нього сік.
В апельсиновий сік висипаємо желатин, перемішуємо і залишаємо, щоб він набухав.
Тепер прийшов час зайнятися прошарком із сиру. Сир викладаємо в миску.
Додаємо цукор, ванільний цукор і сметану.
За допомогою блендера збиваємо сир до кремоподібного стану.
Додаємо цедру апельсина.
І ретельно перемішуємо.
Один мандарин розбираємо на долькі і з кожної знімаємо плівку. Нарізаємо шматочками.
Нарізаний мандарин додаємо до сиру і перемішуємо.
До цього часу желатин дуже добре набряк. Ставимо його підігріти (я використовую мікрохвильовку), але щоб він тільки розпустився, ні в якому разі не закипів, інакше він втратить свої властивості. Даємо желатину трохи охолонути.
Додаємо желатин до сиру.
І перемішуємо до однорідного стану.
Сирну масу виливаємо на основу з печива і гарненько разрівнюємо. Ставимо в холодильник приблизно на дві години.
Коли наш чизкейк застигне, його потрібно прикрасити. Для цього розбираємо мандарин на дольки, прибираємо всі білі прожилки. Для цього рецепта краще вибирати солодкі мандарини обов'язково без кісточок.
Дольки мандарин викладаємо по колу, або так, як підказує вам ваша фантазія.
Апельсинове желе розводимо, як написано на упаковці, однак кількість води трохи зменшуємо, оскільки нам потрібно, щоб воно дуже добре тримало форму. Коли желе повністю охолоне за допомогою ложки потихеньку виливаємо його на чизкейк. Я це роблю в кілька прийомів, залила трохи і ставлю в холодильник, потім ще трохи і так, поки не буде використане все желе. Ставимо наш десерт в холодильник до повного застигання желе.
Щоб звільнити чизкейк з форми, але щоб края залишилися гарні та рівні, нагріваємо форму феном буквально кілька секунд, прокручуючи форму. Знімаємо боки форми і перекладаємо торт на святкову тарілку.
Ось такий красень - мандариновий чизкейк у мене вийшов. Оскільки він готується на Новорічний стіл, імітацію снігу я зробила за допомогою кокосової стружки.
Дуже ніжний, ароматний, ошатний, зі шматочками мандарина всередині, цей чизкейк сподобається як дорослим, так і дітям.
Впевнена, що від шматочка такого легкого та ніжного десерту не відмовиться ніхто! Обов'язково приготуйте на Новий Рік цей смачний десерт, здивуєте своїх рідних і гостей! Успіхів!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Янина, обязательно приготовьте, не пожалеете! Спасибо за поздравление, и Вас с наступающими праздниками, всех благ!!!
Новогодний мандариновый чизкейк без запекания - это отличный десерт на Новогодний стол!!! очень красиво и вкусно!!! супер!!! молодец!!!
Veronika, мне очень приятно! огромное спасибо за комментарий!
Супер, обов'язково спробую приготувати цю смакоту.... дякую за рецепт!!
Алюнь, спеціально для тебе опублікувала, обов"язково приготуй, впевнена тобі сподобається!!!
Ірочка , перестань дразніть, люди тут захлинуться слюнями !!!!
Жаночка, це така смакота!!! ням-ням!!!
обязательно приготовлю этот чизкейк на Новый год! выглядит более чем аппетитно, да и достаточно прост в приготовлении! Спасибо за рецепт и с наступающим Новым годом!