Мариновані печериці (Новорічний рецепт)

Опубліковано користувачем Irina

Мариновані печериці - це смачна закуска, приготувати яку можна всього за кілька хвилин. Даний рецепт хороший тим, що приготувати гриби можна заздалегідь, тому 31 грудня залишиться меньше роботи. Закуска виходить неймовірно смачною, ароматною. Існує кілька рецептів маринованих печериць, в подальшому я обов'язково їх опублікую, але сьогодні до вашої уваги мій улюблений рецепт. Для його приготування краще брати печериці маленького розміру, цілими грибочки виглядають набагато привабливіше. Впевнена, що така закуска не буде зайвою на святковому Новорічному столі. Отже, давайте почнемо готувати!

Для приготування маринованих печериць нам знадобиться:

  • 500 гр. печериць (маленького розміру)
  • 50 гр. зелені кропу
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. перцю
  • 2 ч.л. сухої зелені
  • 1 головка часнику
  • 3-4 лаврових листки
  • 2 стебла селери (можна без нього)
  • 30 мл. лимонного соку
  • 100 мл. не рафінованої соняшникової олії

Ось такі потрібні продукти, щоб приготувати дуже смачну закуску на Новий рік.

Гриби миємо, але не чистимо, висипаємо в друшляк. У каструлю наливаємо воду, кладемо в неї друшляк з грибами і ставимо на вогонь. На такій своєрідній водяній бані варимо гриби 20 хвилин після закипання.

Тим часом приготуємо заправку. У миску наливаємо олію, додаємо сіль, чорний мелений перець, лимонний сік, суху зелень і лавровий лист.

Ретельно все перемішуємо.

Коли вода під грибами почне кипіти, накриваємо їх кришкою.

У заправку додаємо порізаний кріп, причому порізати його потрібно дуже дрібно, поки він не пустить сік. Часник вичавлюємо через прес і теж додаємо до заправки.

Перемішуємо, щоб з'єдналися всі інгредієнти.

Стебла селери нарізаємо дуже тонкими пластинками і додаємо до заправки. Якщо ви не любите запах селери або не зможете її купити, можете виключити з рецепту, грибочки і без неї вийдуть дуже смачними і ароматними.

Ще раз все перемішуємо, наша заправка повністю готова.

Зварені гриби трохи змінять колір, вони стануть злегка коричневими.

Гарячі гриби відправляємо до заправки.

Дуже ретельно перемішуємо, щоб заправка потрапила на кожен грибочок. Накриваємо наші грибочки кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на добу (в холодильник не ставимо). За час, поки гриби будуть на кухні маринуватися, кілька разів їх ретельно перемішуємо.

Наші смачні мариновані печериці готові. Вони настільки смачні, що рука так і тягнеться, щоб спробувати один, потім ще один, і ще ...

Викладаємо гриби в тарілку, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 18 квітня 2023 - 17:50 користувачем Olivermda

Привет! Я на работе просматриваю ваш блог с моего нового iphone 4! Просто хотел сказать, что мне нравится читать ваш блог, и я с нетерпением жду всех ваших сообщений! Продолжай в том же духе выдающуюся работу!

Опубліковано 18 квітня 2023 - 19:44 користувачем Irina

Olivermda, дякую за коментар! Мені приємно, що вам подобається мій блог!

Опубліковано 06 січня 2020 - 12:58 користувачем Diana_K

грибочки просто загляденье!!! обязательно приготовлю!!!

Опубліковано 06 січня 2020 - 14:31 користувачем Irina

Diana_K, приготовьте обязательно, не пожалеете! Я теперь вообще не покупаю консервированные шампиньоны, только готовлю сама! Успехов! и спасибо за отзыв!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.